U Vitezu tradicionalna manifestacija “Dani kazandžija i izvornog bećarca”

Vrijedni mještani viteškog naselja Krčevine na ovaj način pokušavaju sačuvati tradicijske običaje središnje Bosne, a tijekom prethodnih godina ovaj događaj posjetilo je nekoliko tisuća posjetitelja.

U Viteškom naselju Krčevine u nedjelju, 8. studenog 2015. bit će održana 5. manifestacija “Dani kazandžija i izvornog bećarca”.

Kao i svake godine, ovaj događaj tradicionalno okuplja mještane Viteza, ali i drugi gradova središnje Bosne i cijele Bosne i Hercegovine. U 11 sati upalit će se 20-ak “veselih mašina”, odnosno kazana za rakiju. Na vrhunskom izvorištu bosanske rakije ocjenjivat će se najbolja rakija kazandžija iz cijele središnje Bosne. Uz natjecanje kazandžija bit će upriličeno i natjecanje u topljenju čvaraka i spremanju jesenskih specijaliteta.

Jedan popit busa se u prsa,
Šljivovice bit’ će do Uskrsa!
Drugi kažu bit’ će Bogu hvala,
ako žena ključ ne bude dala.

Moram ovo ispjevat za mlade,
nek’ ostane i neka se znade
Vitežani što sa šljivom rade!

Zabavni program uveličat će brojne pjevačke i folklorne skupine uz vodstvo prve harmonike Viteza – pjevača i harmonikaša Petra Strukara.

Ulaz je slobodan, a organizatori pozivaju sve građane Viteza i okolice da dođu i uveličaju ovu već tradicionalnu manifestaciju.

Nedjelja, 8. studeni 2015.
11 sati
MZ Krčevine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Predsjednik FBiH primio u posjet grupu predstavnika austrijskog Kruga Forchtensteiner

Ravnatelji Katoličkog školskog centra i Medrese posjetili načelnika