U Vitezu održana 5. jubilarna Planinarska ŠPEKIJADA

U nedjelju, 5. 2. 2023. u planinarskom domu Zaselje u zaselju, održana tradicionalna i jubilarna 5. Špekijada HPD Vitez iz Viteza.

Prošlogodišnja pobjednici – obitelj Vlade i Mare Gudelj ponovo su imali najbolji špek i obranili naslov.

Drugoplasirani je bio Rudo Matošević, a trećeplasirani Moroslav Grabovac.

Kako to obično radi HPD Vitez, prva nedjelja u veljači rezervirana je za planinarsku špekijadu. U ovom zanimljivom natjecanju dio stručnog ocjenjivačkog žirija bio je i Busovljak Ivan Alilović.

“Tako je bilo i ove godine, a za natjecanje se prijavilo 15 uzoraka. Neutralni ocjenjivački žiri sačinjen od prijatelja našeg društva, nije imao ni malo lagan zadatak. To govori i podatak da su razlike između trećeg mjesta koje je osvojio Miroslav Grabovac i drugo mjesta koje je pripalo Rudo Matošević , te pobjedničkog špeka bio samo po jedan bod razlike”, ističu iz HPD Vitez te dodaju:

“U prepunom planinarskom domu tražilo se mjesto viša a sam događaj pratila je ekipa RTV Herceg-Bosne, na ćemu im se od srca zahvaljujemo. Ne smijemo zaboraviti ni naše fratre, fra Peru Vrebca i fra Dragu Pranješa Čarlija koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj i zajedno sa planinarima zapjevali i neke dobre stare pjesme. Nakon proglašenja pobjednika, dodjele nagrada i priznanja, do kasnih večernjih sati, nastavilo se druženje uz pjesmu, veselje i šalu, kušajući odlične uzorke domaćeg špeka od kojih je gotovo svaki mogao biti pobjednički. Radujemo se novoj, 6. Špekijadi koja će se, ako sve bude uredu, održati početkom veljače 2024.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Uhićen bivši ministar financija: Susjedima bušio gume na automobilima

Tražite posao? Elektroprivreda HZ HB zapošljava više radnika