spot_img
spot_img
Subota, 13 travnja, 2024

U Vitezu bi uskoro mogla početi i proizvodnja borbenih vozila

 

U Bosni i Hercegovini, preciznije u Vitezu, uskoro bi mogla početi proizvodnja borbenih vozila. Kako piše biznisinfo.ba, do toga će doći kada se riješe sve peripetije u vezi s Vitezitom i kada se novom vlasniku omogući ulazak u posjed i pokretanje proizvodnje. Podsjetimo, prije više od godinu dana zagrebačka kompanija WDG promet Matiasa Zubaka, sina hrvatskog trgovca oružjem i poduzetnika Zvonka Zubaka, kupila je nekretnine kompanije u stečaju Vitezit, nekadašnjeg giganta vojne industrije u BiH.

Novi vlasnik kupio je Vitezit za gotovo 11 milijuna KM, a najavio je značajna ulaganja kako bi ova kompanija ponovno stala na noge i kako bi joj se vratila stara slava. Ne samo da će aktivirati proizvodnju eksploziva, po čemu je ova tvornica nekada bila poznata diljem Europe i svijeta, već planiraju i proizvodnju borbenih vozila, potvrdio je Zvonko Zubak za biznisinfo.ba.

– Mi smo već trebali početi proizvodnju. Oni su nas gore opstruirali, ovi koji su zapravo opljačkali Vitezit do temelja, onda su neki fiktivni vlasnici bez ikakvih dokaza sve osporavali. Nema što nam nisu radili – kazao je Zubak. Kako je istaknuo, trebali su davno pokrenuti proizvodnju kompozitnih baruta i raketnog goriva.

– Plus i borbenih vozila za koje imamo kompletan projekt i možemo ih početi raditi vrlo brzo, imamo kompletnu tehnologiju, znači od osam mjeseci do godinu dana – rekao je Zubak.

Što se tiče kompozitnih baruta, kaže da su također pripremili svu tehnologiju, od najboljih tvrtki, ali, nažalost, tapkaju u mjestu. Potvrdio je da bi bila osnovana nova kompanija na koju bi bile prenesene nekretnine Vitezita.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti