Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

U Travniku završeni Andrićevi dani

Pročitajte i ovo

Performansom “Muzika iz romana”, u izvedbi Mustra Orchestra, u Travniku je završena manifestacija “Andrićevi dani” u okviru koje je u proteklih mjesec dana upriličeno više od 30 predstava, izložbi, promocija knjiga, predavanja i koncerata.

U okviru ove manifestacije, u organizaciji Hrvatskog amaterskog kazališta, Zijah Sokolović je izveo kultnu monodramu “Glumac…je glumac… je glumac” te je predstavio istoimenu knjigu.

”Ova predstava nastala je u vrijeme kada je kazalište imalo neku drugu funkciju i prostor u kojem se moglo istraživati. Tada su gledatelji išli za glumcima i predstavama u avanture nepoznatog, gdje su upoznavali svijet u kojem žive… Danas je to malo drugačije, barem na ovim prostorima”, kazao je Sokolović.

Andrićeve dane je organiziralo nekoliko ustanova i organizacija, među kojima je i Zavičajni muzej iz Travnika, s predstavama “Sve moje je iz Bosne”, “Nobelovac i Travnik”, te predavanjima posvećenim Andriću.

Koordinator manifestacije Enes Škrgo kazao je da je ove godine zabilježena nešto bolja posjećenost i ovim sadržajima u odnosu na protekle godine, iako će organizatori morati razmotriti programske i organizacijske izmjene manifestacije, ako žele da ona izađe iz lokalnih okvira i privuče posjetitelje iz cijele BiH.

Andrićevi dani ove godine su bili posvećeni 40. godišnjici smrti književnika Ive Andrića, 100. godišnjici njegovog prvog dolaska u Travnik te 70. godišnjici objavljivanja romana “Na Drini ćuprija”, “Travnička hronika” i “Gospođica”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MILIJUNI UBIJENIH PTICA Najgora kriza s ptičjom gripom u Europi

Europa je ove godine doživjela najgoru krizu ptičje gripe ikad, tokom koje je skoro 50 milijuna ubijenih živinara. Postojanost...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo