U Travniku završeni Andrićevi dani

Performansom “Muzika iz romana”, u izvedbi Mustra Orchestra, u Travniku je završena manifestacija “Andrićevi dani” u okviru koje je u proteklih mjesec dana upriličeno više od 30 predstava, izložbi, promocija knjiga, predavanja i koncerata.

U okviru ove manifestacije, u organizaciji Hrvatskog amaterskog kazališta, Zijah Sokolović je izveo kultnu monodramu “Glumac…je glumac… je glumac” te je predstavio istoimenu knjigu.

”Ova predstava nastala je u vrijeme kada je kazalište imalo neku drugu funkciju i prostor u kojem se moglo istraživati. Tada su gledatelji išli za glumcima i predstavama u avanture nepoznatog, gdje su upoznavali svijet u kojem žive… Danas je to malo drugačije, barem na ovim prostorima”, kazao je Sokolović.

Andrićeve dane je organiziralo nekoliko ustanova i organizacija, među kojima je i Zavičajni muzej iz Travnika, s predstavama “Sve moje je iz Bosne”, “Nobelovac i Travnik”, te predavanjima posvećenim Andriću.

Koordinator manifestacije Enes Škrgo kazao je da je ove godine zabilježena nešto bolja posjećenost i ovim sadržajima u odnosu na protekle godine, iako će organizatori morati razmotriti programske i organizacijske izmjene manifestacije, ako žele da ona izađe iz lokalnih okvira i privuče posjetitelje iz cijele BiH.

Andrićevi dani ove godine su bili posvećeni 40. godišnjici smrti književnika Ive Andrića, 100. godišnjici njegovog prvog dolaska u Travnik te 70. godišnjici objavljivanja romana “Na Drini ćuprija”, “Travnička hronika” i “Gospođica”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Plava voda - Karta cjevovoda

Projekt “Plava voda” sve bliže cilju: Slijede natječajne procedure

ČUDO MEĐUGORJA: Dječak ozdravio od raka!