spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

U Travniku otvoren Regionalni ured za mlade NCM “Ivan Pavao II.“

petak, 20.11.2015. u sklopu Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku otvoren Regionalni ured za mlade koji će biti u službi mladih ljudi koji žive na području župa srednje Bosne. Novi Ured predstavlja novu razvojnu viziju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ koji ovim putem pokazuje skrb za mlade i njihove potrebe i izvan većih gradova.

Prilikom otvaranja djelatnici KŠC “Petar Barbarić“ i učenici prvih i drugih razreda srednje škole su imali priliku čuti informacije i vidjeti prezentaciju o aktivnostima, koje su predstavile Renata Vrdoljak, Ana Jugo i Ivana Klačar, djelatnice Centra, a nazočnima su se obratili ravnatelj vlč. Željko Marić, kao i vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“. U uredu je uposlen Alen Gudalo, koji je već određena radna iskustva stekao radeći u NCM „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu i koji će biti kontakt osoba i koordinator aktivnosti na terenu.

Otvaranje Ureda predstavlja značajnije otvaranje Centra prema mladima s područja Srednje Bosne. Kroz rad Regionalnog ureda mladi će imati priliku da se upoznaju s volonterizmom, animatorima, ljetnim kampovima, lokalnim i međunarodnim projektima, kao i svim drugim aktivnostima na kojima su mnogi mladi iz ovog dijela Vrhbosanske nadbiskupije već sudjelovali kroz rad ureda u Sarajevu.

Na koncu susreta dekan travničkog dekanata preč. Mato Janjić uz nazočnost vlč. Pave Brajinovića, vlč. Marinka Grubešića, vlč. Željka Marića, vlč. Šime Maršića i djelatnika NCM“ Ivan Pavao II.“ i KŠC „Petar Barbarić“ “ blagoslovio je uredske prostorije, te je susret završen uz prigodan domjenak i druženje.

Već od siječnja se očekuje realizacija aktivnosti na kojima se kreće s promocijom projekata za mlade s područja travničkog i bugojanskog dekanata.

Ovom prilikom još jednom ističemo zadovoljstvo zbog otvaranja Regionalnog ureda i s velikim uzbuđenjem iščekujemo aktivnosti koje će vjerujemo ojačati mlade na župama i pokrenuti ih na sudjelovanje u korisnim projektima.

Izvor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM