U Tomislavgradu održan izbor najkvalitetnije kobasice i salame

Četvrta međunarodna smotra i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2023. godinu održana je u Eko selu ‘‘Grabovica‘‘, kraj Tomislavgrada, u organizaciji Udruge ‘‘Duvanjski kobasičari‘‘.

Stručni ocjenjivački tim iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Slovenije predvodio profesionalni kuhar i jedan od prvih celebrity chefova Milinko Perković.

Ocjenjivanje je vršeno u više kategorija sa 128 uzoraka pristiglih iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Slovenije tako da je zlatnu medalju iz ”Domaće duvanjske kobasice u prirodnom ovitku” osvojio Zoran Papić iz Tomislavgrada, drugo mjesto Marko Bagarić iz Miljacke pored Tomislavgrada, a treće Josip Pašalić iz Šuice.

U kategoriji ”Domaća duvanjska kobasica” u umjetnom ovitku prvo mjesto je zauzeo Petar Bagarić Jozić iz Mesihovine općina Tomislavgrad, drugo mjesto Jozo Grgić iz Omolja -Tomislavgrad, dok je treći bio Marko Ivančić iz Grabovice -Tomislavgrad.

U kategoriji ”Salama” prvo mjesto je osvojila Ana Janežić iz Škocjana (Slovenija), drugo mjesto Roman Kragl iz Sevnice (Slovenija), a treće mjesto Milan Janežić iz Škocjana (Slovenija).

U kategoriji ”Ostale kobasice i salame” gdje spadaju divljač, kulen i kulenova seka prvo mjesto je osvojio Bojan Zagorc iz Sevnice (Slovenija ), drugo mjesto Milan Janežić iz Škocjana (Slovenija), a treće mjesto Oliver Radoš iz Žepča.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Priča iz Busovače: “Ode čovjek i sve ostavi, tražeći bolje i ljepše, a kasnije shvati…”

Za život u miru primat moramo dati duhovnim dobrima