U tjednu ispred nas vrijeme sunčano uz umjerenu oblačnost

0
13

Nakon ispod prosječno hladnog vikenda u tjednu ispred nas u većem dijelu Bosne i Hercegovine prevladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost.

Na jugu i istoku zemlje očekuje se više oblaka. Od četvrtka 18. srpnja prognozira se oblačnije vrijeme s mogućim pljuskovima tijekom dana. Izraženije padavine moguće su u petak i nedjelju.

U subotu 20. srpnja očekuje nas više sunčanih sati ali bez veće promjene temperature zraka, naročito one u jutarnjim satima. Jutarnje temperature zraka tijekom sedmice u Bosni prognoziraju se između 10°C i 15°C, a na jugu zemlje od 15 do 20°C.

Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 22°C i 28°C, a na jugu zemlje do 30°C.

Prodori svježeg i nestabilnog zraka prema raspoloživim sinoptičkim kartama očekuje se i u periodu od 22. do 29. srpnja. U ovom periodu prevladavat će promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom, i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimično mogu biti i obilniji.

Izraženije padavine prognoziraju se na sjeveru i zapadu Bosne.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 13°C do 18°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C. Temperature zraka tijekom dana u Bosni bit će od 24°C do 19°C, a u Hercegovini do 32°C.