Jučer, 5. prosinca 2015. godine, u Novotravničkom Domu kulture u povodu najradosnijeg katoličkog blagdana Božića održan je koncert “U susret Božiću”.

Na koncertu su nastupili članovi Kulturno umjetničkog društva “Tena iz Đakova”. “Tena” je jedno od najpopularnijih i najprepoznatljivijih društava iz Republike Hrvatske. Isto je nastupalo u Indoneziji, Kini, Indiji, Australiji i mnogobrojnim drugim zemljama diljem svijeta.

“Svi smo radosni, želimo širiti mir i na dostojanstven način pripremiti se za nadolazeći blagdan Božić”, istaknula je u svom govoru na kraju koncerta Tanja Mlakić, predsjednica KUD-a “Stari hrast 2000”.

Koncert je organiziran posredstvom don Ante Ledića, župnika novotravničke župe. Naime, don Anto je bio karika koja je spojila KUD “Stari Hrast 2000” i KUD “Tena”. Tim povodom don Anto je na koncu koncerta dobio prigodnu zahvalnicu i simboličan poklon od prijatelja iz “Tene”.

Ovaj Božićni koncert tradicionalno je u Novom Travniku jedan od najljepših i najznačajnijih događaja u oblasti kulture. Koncert je iz godine u godinu sve posjećeniji, a organiziran je s ciljem da se ljudi uvedu u blagdansko vrijeme i da dožive blagdansko ozračje. Ovogodišnjem koncertu prethodio je “Božićni sajam” koji su organizirali mnogobrojni pojedinci i udruge na čelu sa Zajednicom žena “Kraljica Katarina Kosača” Novi Travnik.

Druženje nakon koncerta nastavljeno je do kasnih noćnih sati. Članovi “Tene” sutradan sudjelovali su na svetoj misi u župnoj crkvi u Novom Travniku, a potom su se zaputili u svoje Đakovo. Novinaru našeg portala istaknuli su kako su u Novom Travniku bili doista srdačno primljeni te kako će prijateljevo i suradnja ova dva KUD-a biti nastavljena i u budućnosti.

Autor: Dario Plavčić
Grad-busovaca.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.