spot_img
spot_img
Utorak, 21 svibnja, 2024

U Šujici će se graditi spomen-obilježje povodom zaustavljanja tenkova JNA

Na sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad u utorak je usvojen Prijedlog Odluke o davanju na korištenje građevinskog zemljišta Mjesnoj zajednici Šujica u svrhu izgradnje spomen-obilježja zaustavljanja tenkova JNA 9. svibnja 1991. godine.

Kako je istaknuto, izgradnjom spomen-obilježja trajno će biti upisana istina o zaustavljanju tenkova, a cijelom događaju dat će se pravo i primjereno mjesto u povijesti.

Pored spomen-obilježja, MZ Šujica planira izraditi i monografiju vezanu za ovaj događaj, a inače sama ideja obilježavanja obljetnice zaustavljanja JNA tenkova u Šujici rodila se prije četiri godine na susretu mladih Šuičana gdje se osjetila dužnost, a i odgovornost da se činjenice iz Domovinskog rata ne zaboravljaju.

Također, vijećnici nisu dali prethodnu suglasnost Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije za donošenje Odluke o pristupanju provođenja procedure dodjele koncesije za izgradnju vjetroelektrane VE Vidikovac na prostoru općine Tomislavgrad, jer je to područje, kako je rečeno, planirano za izgradnju pojedinačnih vjetroagregata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti