U srijedu u Busovači koncert OGŠ Jakova Gotovca Busovača i izložba slika Pauline Lene Tomičić i Sanje Vulete

Nakon Jajca i Novog Travnika, program ovogodišnjeg izdanja “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne” nastavlja se u srijedu, 1. lipnja 2022. godine.

Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽSB i Općinski odbor Mladeži HDZ BiH Busovača pripremili su zanimljiv događaj. Naime, mališani Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca Busovača predvođeni voditeljicom Davorkom Dujmušić pripremili su zanimljiv glazbeni program koji će upotuniti izložba slika Pauline Lene Tomičić i Sanje Vulete, busovačkih umjetnica koje slikaju tehnikom ulje na platnu.

Događaj će se održati u holu Srednje škole Busovača, s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan, a svi su dobrodošli”, poručuju organizatori.

Za one koji ne znaju, “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” je kulturna manifestacija Hrvata iz Bosne i Hercegovine. Pokrenuta je 2014. godine kao odgovor na lažne demonstracije, nasilje i palež institucija Bosne i Hercegovine. Organizira ju Županijski odbor Mladeži HDZ BIH Županije Središnja Bosna. “Proljeće” je do sad održano ukupno šest puta i kao takvo okupilo je gotovo stotinu kulturnih događaja koji su organizirani u svim gradovima Županije Središnja Bosna te u susjedim općinama i gradovima poput Sarajeva, Zenice, Žepča, Usore, Tomislavgrada…

Ovogodišnje “Proljeće” je otvoreno prigodnim tamburaškim koncertom satava “Zlatne žice” u Jajcu, a nastavljeno je predstavom “Ženski snovi” HKC-a Nova Bila koja je održana u Domu kulture Novi Travnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Predstava “Ženski snovi” oduševila u Novom Travniku

HVO u Sarajevu dobio Spomen-ploču, danas svečano otkrivena FOTO