spot_img

U Sarajevu uhićena dva pripadnika Kavačkog klana

Pripadnici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije u nedjelju navečer su uhitili dvojicu državljana Srbije za kojima je bila raspisana tjeralica, a akcija je izvedena na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Portal Klix.ba prenosi da su uhićeni Dušan Jovanović i Darko Dulović. Oni su pod velikim mjerama sigurnosti sprovedeni u policijske prostorije nakon čega će biti prebačeni u sud na ročište gdje će biti donesena odluka o ekstradiciji.

Jovanović i Dulović su u policijskim dosjeima zavedeni kao pripadnici Kavačkog klana. Oni su uhićeni na osnovu Interpolove tjeralice koju je ranije raspisala Srbija.

Prema pisanju beogradskih medija, Dušan Jovanović Giba je, kao plaćeni ubojica, dovođen u vezu sa likvidacijama pripadnika škaljarskog klana.

Njegovo ime pominjano je i tijekom suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svjedok Bojan Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je Jovanović Giba na Krfu likvidirao Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnike škaljarskog klana.

Darko Dulović, kojem se sudilo za sudjelovanje u ubojstvu Siniše Milića, bliskog suradnika Luke Bojovića, na Autokomandi, prošle godine je oslobođen optužbi.

On je u Crnoj Gori služio zatvorsku kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog trgovine drogom.

Za sada nije poznato što su radili u Sarajevu i koliko su već dugo koristili stan u novoizgrađenoj zgradi “Sarajevo Tower” kod Hitne pomoći.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti