spot_img
spot_img
Četvrtak, 23 svibnja, 2024

U Sarajevu održan Napretkov svečani uskrsni koncert, nazočio i Čavara

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara nazočio je na Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu koji je održan sinoć, 4. travnja 2024. godine, u crkvi sv. Ante na Bistriku.

Nazočne je na samom početku koncerta u ime Središnje uprave HKD “Napredak” pozdravio predsjednik HKD “Napredak” dr. sc. Nikola Čiča, koji je između ostalog istaknuo: “Možemo reći kako je upravo život drugo najprikladnije ime za svetkovinu Uskrsa, a mi trebamo biti dostojni života i živjeti ga na način da gradimo i hranimo nadu ljudi oko sebe, ne zanemarujući ni naša bića, a što Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” neumorno radi, ljubeći čovjeka rječju i djelom, a osobito kroz manifestacije, tradiciju i kulturu koju njeguje.”

Na koncertu su se predstavili istaknuti, ali i mladi i talentirani glazbenici Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”. Među njima su bili Napretkov trio “Senso” iz Glavne podružnice Mostar te Napretkov trio “Scherzo” iz Podružnice Široki Brijeg. Također, nastupili su i Napretkovi stipendisti i članovi: Tomislav Perić, bariton; Tomislav Čorić, bas-bariton; te Emi Trnka, klavir. Njihova izvedba obuhvatila je tradicionalne pučke uskrsne kompozicije, kao i djela poznatih svjetskih kompozitora.

Događaj je okupio brojnu publiku, te je između ostalih, nazočio i veleposlanik RH u BiH mr. sc. Ivan Sabolić, kao i drugi uglednici iz kulturnog, vjerskog i javnog života.

“Ovaj svečani koncert nije samo glazbeni događaj, već je i prilika za zajedničko slavljenje vjere, nade i života te za okupljanje zajednice u duhu blagdana Uskrsa”, istaknuo je zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara.

Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti