U petak počinju 7. Međunarodni Dani kazališta „Vitez 2015“

Udruga mladih „Enter“ i Gradsko kazalište mladih Vitez organizatori su tradicionalne manifestacije Dani kazališta u Vitezu, koje će ove godine otvoriti ansambl Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod, s predstavom „Hamlet u pikantnom umaku“, a sljedeći dan publici će se predstaviti Banjalučko studentsko pozorište s predstavom „Kome treba zelena beba“.

Aldo Niccolai čuven je talijanski satiričar. Bio je i poznati radijski i tv voditelj, tekstopisac i mnogo toga. Zasigurno jedan od najpoznatijih tekstova, a rado izvođen je i „Hamlet u pikantnom umaku“. Riječ je o predstavi u kojoj se Niccolai poigrava idejom što su radili ostali dvorjani dok se u dvoru odvijala drama Hamleta. Je li za sve s…ra…nje na Elsinoru zaslužan samo egoistični mali (ili je bio mladi princ), ili su tu mali ljudi s dvora jako utjecali. Dovoljno za duhovitu predstavu punu obrata i gegova. I kako su zapravo rebarca i pikantni umak uništili dansko prijestolje? Jesti ili ne jesti? Trule su ili nisu rajčice? Hmmmm….

Predstava „Kome treba zelena beba“, Banjalučkog studentskog pozorišta, rađena je na osnovu teksta Bebin Doručak, potpisanog pod pseudonimom Leonard Kovke. Priča je sazdana od različitih energija i iskustava koje donose mladi i veoma interesantni glumci. Iluzija vlasti koja ih (nas) okružuje rasplinjuje se u svakom njihovom pokušaju shvaćanja života, a jedino što likove veže je prividna vanjska forma i dječja igra u vidu tko koga tu više nadmudruje. Na komičan i prenesen način glumci nas uvode i u aktualna pitanja vlasti, pozicije kulture i uopćeno teških političkih tema.

Iz GKM-a Vitez poručuju da će publika ove godine imati priliku pogledati 16 predstava tijekom sljedećih mjesec dana i pozivaju ljubitelje kazališne umjetnosti da već u petak i subotu, 30. i 31. listopada, u 19 sati posjete kazališnu dvoranu Vitez i pogledaju predstave „Hamlet u pikantnom umaku“ i „Kome treba zelena beba“, u izvedbi SKM Slavonski Brod i Banjalučkog pozorišta mladih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vrijesak

Ljekovito bilje – Strnjuva ili vrijesak

Policija SBK KSB

Razbojnici presreli vozilo djelatnika kladionice i oteli mu dnevni promet