Četvrtak, 29 rujna, 2022

U nedjelju kazališna predstava “BIJELI PUT – BOSNA SREBRENA”

Pročitajte i ovo

Na 22. godišnjicu dolaska konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, u nedjelju, 20. prosinca u župnoj crkvi Sv. Duha u Novoj Biloj s početkom u 17:00 sati, Hrvatsko kazalište Travnik predstavit će novi kazališni spektakl, koreografsko-poetsku dramu „BIJELI PUT-BOSNA SREBRENA“.

Ova kazališna predstava ulazi u svakodnevicu života i stradanja Hrvata Lašvanske doline u ratnom periodu, značaj dolaska humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“ kada je nakon 248 dana napokon probijena potpuna blokada Lašvanske doline te humanitarni karakter ratne bolnice u Novoj Biloj koja je dugo vremena bila „bolnica za dušu i tijelo“ za preko 70 000 žitelja Lašvanske doline.

Hrvatsko kazalište Travnik i Župni ured Nova Bila pozivaju sve sudionike humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, sve djelatnike Ratne bolnice u Novoj Biloj, žitelje Lašvanske doline koji su bili sudionici tih nemilih godina, te sve prijatelje iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine da nam se 20. prosinca pridruže na ovoj kazališnoj predstavi i da ovu veličanstvenu pobjedu dobra zajedno sačuvamo od zaborava.

Poseban poziv upućujemo našoj mladeži i svim drugima koji nisu bili sudionici ovih događaja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
spot_img

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

spot_img

Posljednje objavljeno

Schmidt najavio kad bi mogao promijeniti Izborni zakon BiH

Nadregionalni dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) u izdanju od četvrtka donosi analizu stanja u BiH uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo