spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U Hrvatskoj pronađen nestali zrakoplov, tužne vijesti za obitelj putnika zrakoplova

Okončana je potraga za zrakoplovom tipa Cessna 182, koji je u nedjelju nestao s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe na širem slunjskom području, jedan tim letača koji dronom pretražuje šire područje Brončanaca javio je kako su pronašli dijelove nestalog zrakoplova.

U bazu su javljene i točne koordinate lokacije, a letač je rekao: ‘Vidim dijelove repa, krila i kabine’. “Svi putnici su poginuli”, rekao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut na konferenciji za medije.

U letjelici su bile četiri osobe, pilot i tri putnika.

Avion je pronađen par stotina metara od Broćanske kose. “Ovaj zrakoplov, koliko ja znam, nema crnu kutiju. Ovaj potražni kamp ostaje na mjestu. Dio snaga ćemo povući, a dio će ostati pomagati s izvlačenjem letjelice i poginulih”, kazao je.

“Bilo je 400 tragača i oni su izvršili svoju zadaću i pronašli letjelicu. Čim je uočena iz zraka, poslane su zemaljske snage. Nažalost, potvrđeno je da su svi putnici letjelice Cessna poginuli i slijedi policijski očevid. U ime svih operativnih snaga izražavam sućut obitelji i prijateljima poginulih”, rekao Damir Trut. Slijedi kriminalistička istraga, a svoj dio istrage preuzet će i glavni zrakoplovni istražitelj.

“Istraga nije završena danas, ona će još potrajati”, dodao je. Pilot je zvao u pomoć prije pada zrakoplova, otkrio je Trut te istaknuo da vremenski uvjeti nisu bili povoljni za letenje.

 

U potragu uključeno 400 osoba

U potragu je jutros uključeno oko 400 ljudi,  avion su tražili članovi HGSS-a, policija, lovci, lokalno stanovništvo. Vidljivost je bila loša, na terenu je je magla, a jutro je  padala i kiša.

“Fokusirat ćemo se na određeno područje. Vrijeme ne ide na ruku, pada kiša, magla je, vidljivost je jako mala”, rekao je u javljanju za Jutarnju kroniku Hrvatskoga radija, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Darko Granić.

“Nažalost od mobitela nemamo podatke. To nije urodilo plodom, na osnovu radarskih očitanja i predikcija leta formirali smo područje potrage. Nadam se da ćemo nešto uspjeti odraditi, teren je težak, šumovit je i obrastao”, dodaje Granić.

Odmah po dojavi u pretragu područja se uključio velik broj policajaca, među kojima su i pripadnici specijalne i interventne policije, te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dronove. HGSS je jučer pokušao locirati mobitel jednog od putnika, ali bezuspješno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM