U Düsseldorfu otvorena izložba talentirane umjetnice iz Busovače

U Gradskoj knjižnici Schloss Benrath (njem. Stadtbücherei Benrath), u Düsseldorfu, 27. studenog 2022. godine u 17 sati službeno je otvorena izložba “Između neba i zemlje” umjetnice Dragice Batiste Bućo.

Osim Dragičinih umjetničkih djela posebnu važnost pridala je “Ambulantnoj hospicijskoj službi za djecu i mlade” te “radioteleviziji Maria Vision Međugorje”. Osim što je umjetnica Dragica Batista Bućo se istaknula kao veliki donator, volonter i osoba koja se svim srcem bori za one najpotrebitije.

“Ovu izložbu posvećujem svojoj kćerki Heleni koja bi sada imala 21 godinu. Ovom izložbom želim poručiti svim osobama, koje se bore sa gubitcima, da nije kraj, da uvijek postoji nada. Upravo je nada tematika skoro svih mojih djela. Svako moje djelo priča o određenom periodu moga živita, opisuje moje patnje i pobjede u kojima želim da se pronađu sve osobe koje prolaze skroz slično. Također, ovim projektom u kojega sam uključila one za koje smatram da zbog svoje vrijednosti zaslužuju pomoć, želim potaknuti druge osobe da pomažu jer će tek tada njihovi životi dobiti pravu smisao i vrijednost. Važnost ove izložbe ne pridajem sebi nego Isusu Kristu – Onome koji liječi sve rane” rekla je za Fenix-magazin Dragica Batista Bućo.

“Kroz vidljivo do nevidljivog – upravo to se ogleda u ovoj izložbi. Slike nas vode u nevidljivi svijet autorice, a teme i motivi čine vječnu igru ​​života koja se odvija između neba i zemlje. Tu susrećemo ljepotu prirode i umijeće izražavanja umjetnice , te figure koje nas vode u svijet Stvoritelja. Lijepo je da već prvu nedjelju Došašća možemo doživjeti komadić raja na zemlji, jer smo još uvijek između neba i zemlje. Dragice, hvala ti na tome, svaka čast i sretno svima.” – bile su riječi voditelja HKM Düsseldorf, fra Tomislava Dukića, na samoj izložbi.

Zbog Dragičine velike podrške mediju Maria Vision, posebno se istaknula i Dragičina želja za širenjem nove evangelizacije na koju nas poziva i sam papa Franjo.

“Dragica je naš podupiratelj još od samog osnutka Maria Vision Međugorje. Ona nas podržava i prati u svakom našem projektu. Doista smo sretni jer je prepoznala vrijednost u onome što radimo. Iznimno velika čast bila je što smo bili odabrani od strane Dragice da budemo medijski prenositelji ovog posebnog događaja. Ponosni smo na našu prijateljicu Dragicu i doista smo uvjereni da svaka njezina slika ima svoje svjedočanstvo, upravo je to ono što čini Dragicu velikom umjetnicom”, kazala je za Fenix-magazin Zdrinka Vasilj, glavna urednica Maria Vision Međugorje.

Svi posjetitelji gradske knjižnice imati će priliku pogledati Dragičina umjetnička djela do 8. ožujka 2023.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Incident na Svjetskom prvenstvu: Navijač utrčao na teren sa zanimljivom zastavom

Tražite posao? Robot u Busovači zapošljava 63 radnika!