spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

U Dinamu se priprema teren za Darija Šimića?

Za malo manje od dva tjedna, točnije 9. ožujka, održat će se ključna Dinamova skupština koja će biti izborna za nove skupštinare, ali i članove Nadzornog te Izvršnog odbora.

U četvrtak su hrvatski mediji pisali o mogućnosti da Dinamovi navijači dobiju kao povjerenici osam mjesta u skupštini.

Time bi predsjednik kluba Mirko Barišić dobio osam ključnih ruku za rušenje Zdravka Mamića koji preko svojih poltrona i dalje pokušava zadržati vlast na Dinamom.

Glavni uvjet navijača, ali i postojećih skupštinara je odlazak Krešimira Antolića, čovjeka kojem su svi u klubu okrenuli leđa, piše Index.hr.

Priprema se teren za Darija Šimića?

Zasad postoji više scenarija prema kojem bi se mogla odvijati borba za prevlast u Dinamu. U slučaju da Barišić uspije u svom naumu i složi sastav skupštine i drugih tijela bez značajnijeg utjecaja Zdravka Mamića, bila bi to velika navijačka pobjeda i put u neki novi Dinamo.

Bad Blue Boysi su bili na više sastanaka s predsjednikom Dinama i inzistiraju na tome da Dinamo u budućnosti može postojati samo kao klub u kojem svi njegovi članovi imaju prava kako bi se spriječila hegemonija kao posljednjih dvadesetak godina.

Treća opcija

U cijelu priču umiješala se i politika, pa čak i ona na državnoj razini. Traži se mogućnost trećoj opciji da uđe u klub, a ime Darija Šimića je ono koje se najčešće spominje kao eventualnog novog čovjeka u upravi kluba.

Dosad se Šimića spominjalo u kontekstu sportskog direktora. Ipak, njegovo mjesto u upravljačkoj strukturi kluba, u tijelu koje dogovara poslove i transfere, upravlja financijama i operativno je zaduženo za svakodnevno funkcioniranje kluba bila bi još bolja opcija za navijače.

Time bi prvi put nakon dugo vremena imali “svog” čovjeka na jednoj od najviših pozicija u klubu koji bi pomogao u nadziranju transparentnosti poslovanja kluba iz Maksimira. Zasad je sve na razini špekulacije i sve, naravno, ovisi o onome što će se u Dinamovim prostorijama dogoditi 9. ožujka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM