U Dinamu se priprema teren za Darija Šimića?

26.11.2022., Al Bidda Park, FIFA Fan Festival, Doha, Katar - Utakmica hrvatskih protiv kanadskih navijaca na Fifa Fan Festivalu u Al Bidda Parku na Al Rihla Areni. Za navijace Hrvatske igrao je slavni nogometas Hrvatske Dario Simic koji je okupljenim gledateljima podjelio autograme, a okupljenim medijima dao kratku izjavu. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Za malo manje od dva tjedna, točnije 9. ožujka, održat će se ključna Dinamova skupština koja će biti izborna za nove skupštinare, ali i članove Nadzornog te Izvršnog odbora.

U četvrtak su hrvatski mediji pisali o mogućnosti da Dinamovi navijači dobiju kao povjerenici osam mjesta u skupštini.

Time bi predsjednik kluba Mirko Barišić dobio osam ključnih ruku za rušenje Zdravka Mamića koji preko svojih poltrona i dalje pokušava zadržati vlast na Dinamom.

Glavni uvjet navijača, ali i postojećih skupštinara je odlazak Krešimira Antolića, čovjeka kojem su svi u klubu okrenuli leđa, piše Index.hr.

Priprema se teren za Darija Šimića?

Zasad postoji više scenarija prema kojem bi se mogla odvijati borba za prevlast u Dinamu. U slučaju da Barišić uspije u svom naumu i složi sastav skupštine i drugih tijela bez značajnijeg utjecaja Zdravka Mamića, bila bi to velika navijačka pobjeda i put u neki novi Dinamo.

Bad Blue Boysi su bili na više sastanaka s predsjednikom Dinama i inzistiraju na tome da Dinamo u budućnosti može postojati samo kao klub u kojem svi njegovi članovi imaju prava kako bi se spriječila hegemonija kao posljednjih dvadesetak godina.

Treća opcija

U cijelu priču umiješala se i politika, pa čak i ona na državnoj razini. Traži se mogućnost trećoj opciji da uđe u klub, a ime Darija Šimića je ono koje se najčešće spominje kao eventualnog novog čovjeka u upravi kluba.

Dosad se Šimića spominjalo u kontekstu sportskog direktora. Ipak, njegovo mjesto u upravljačkoj strukturi kluba, u tijelu koje dogovara poslove i transfere, upravlja financijama i operativno je zaduženo za svakodnevno funkcioniranje kluba bila bi još bolja opcija za navijače.

Time bi prvi put nakon dugo vremena imali “svog” čovjeka na jednoj od najviših pozicija u klubu koji bi pomogao u nadziranju transparentnosti poslovanja kluba iz Maksimira. Zasad je sve na razini špekulacije i sve, naravno, ovisi o onome što će se u Dinamovim prostorijama dogoditi 9. ožujka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Gorivo više nigdje nije iznad 3 KM, evo gdje su dizel i benzin najjeftiniji

Priprema se gradnja još jedne dionice: Autoputem sve do Konjica