spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHU čuvenom Stojadinu mladić iz Kaknja stigao u Makarsku

U čuvenom Stojadinu mladić iz Kaknja stigao u Makarsku

Mustafa Čobo, 25-godišnji mladić iz Kaknja, po mnogo čemu je poseban u odnosu na svoje vršnjake.

Još od osnovne škole zainteresirao se za automobile nekada čuvene tvornice vozila Zastava iz Kragujevca, što ga je dovelo do otvaranja jednog od rijetkih autoservisa koji se bave održavanjem i popravcima isključivo ove vrste automobila.

Za sebe kaže da je najmlađi automehaničar za Zastavine automobile, ali ne i jedini, jer poznaje brojne kolege širom BiH koji još uvijek njeguju poseban odnos naspram ovih vozila.

Mustafa trenutno odmara na Makarskoj rivijeri, a za put do tamo poslužio mu je čuveni Zastavin Stojadin.

U izjavi za Hayat.ba je otkrio razloge prelaska ovako dugog puta.

Moje zanimanje za Zastavina vozila razvilo se još tijekom osnovne škole. Od tada radim samo Zastavin program vozila. Na Makarsku rivijeru sam došao na poziv mojih prijatelja koji su me ugostili veoma srdačno i domaćinski. Posjetio sam Makarsku, Bašku Vodu, Živogošće i već treći dan obilazim Jadran Zastavom 101, poznatijim kao Stojadin. Dolaze mi prijatelji iz cijele Hrvatske, žele da se upoznamo i družimo, jer je ovo rijetka prilika da razmijenimo iskustva, kaže Čobo.

Put dug 222 kilometra, koliko iznosi put od Kaknja do Makarske, kaže nam, prešao je bez problema i straha, bez obzira što se radi o automobilu iz daleke 1990. godine

Svaki automobile zahtijeva pažnju i redovnog održavanje, pa tako i Stojadin. Uopće ne razmišljam hoće li se pokvariti, samo na Jadranu sam prešao 600 kilometara, ne računajući dolazak iz Kaknja, a tu treba računati i povratak, tako da će sve skupa izaći na preko 1.000 pređenih kilometara, samouvjereno zaključuje Čobo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti