U Busovači počela “Ljetna škola glume”

0
97
U organizaciji udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih “Vitez”, jučer je u Busovači počela “Ljetna škola glume Busovača 2019”. Prijavilo se ukupno 14 zainteresiranih, a radionice će se održavati 2 do 3 puta tjedno.

Ljetnu školu glume vodi diplomirani glumac i član GKM-a Vitez Marko Mirković koji nije krio oduševljenje zbog početka Ljetne škole glume:

„Iznimno sam sretan, jer osjećam da je ovo jedan novi početak u kojem ćemo ujediniti snage, dobro se zaigrati i ponuditi kulturno umjetnički doživljaj publici“, kazao je profesionalni glumac Marko Mirković, voditelj Ljetne škole glume i član GKM Vitez.

Utemeljitelj i voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević u izjavi za grad-busovaca.com portal kazao je:

„Raduje me što smo započeli pričati još jednu prekrasnu priču. Neizmjerno sam sretan što smo u partnerstvu s Udrugom „Uzor“ pokrenuli Ljetnu školu glume, a iskreno vjerujem kako će biti interesa da u rujnu započnemo i s radom na predstavi. Dugoročno vjerujem kako ćemo uspjeti stvoriti temelje da Busovača dobije svoje prvo kazalište“.

Novi termin kazališnih radionica u okviru Ljetne škole glume je u subotu, 27. 7. 2019. godine, u 14 sati, u dvorani kina Theatre u Busovači. Iz udruge UZOR Busovača pozivaju svu drugu zainteresiranu djecu koja se nisu uspjela upisati i doći na prvi sastanak da to učine u subotu te se zahvaljuju Gradskoj knjižnici Busovača i kinu Theatre na ustupljenim prostorijama za rad.