U Busovači obilježeni “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”

Danas, 8. listopada 2015. u Busovači je održana tradicionalna manifestacija “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”.

Osnovna škola “Busovača”, Osnovna škola “Kaonik” te Srednja škola “Busovača” obilježili su ovu manifestaciju prigodnim programom i izložbom krušnih proizvoda i plodova zemlje koju su pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljima, profesorima, roditeljima, bakama i djedovima.

U našem gradu ova manifestacija održana je tradicionalno po 18. put. Uz blagoslov župnika fra Dominka Batinića, imali smo priliku pogledati kratku priredbu koju su pripremili učenici Osnovne škole “Busovača”.

Priredbu i otvorenje izložbe u Osnovnoj školi “Busovača” posjetila je i predsjedateljica Općinskog vijeća Busovača Mirjana Plavčić.

Kao i svake prethodine, i ove godine će se održati županijska manifestacija u povodu “Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. Ovogodišnji domaćin je Srednja škola “Ivan Goran Kovačić” Kiseljak. Manifestacija će se održati 9. listopada 2015. godine (petak) na platou općine u Kiseljaku s početkom u 10 sati, nakon čega će se formirati povorka i krenuti na sv. misu koja će se slaviti u 11 sati u crkvi sv. Ilije.

U 12 sati na platou se nastavlja druženje i razgledavanje štandova te biranje I.,II. i III. mjesta osnovnih i srednjih škola, uz prigodan domjenak program traje do 15 sati.

I ove godine ćemo svjedočiti prekrasnim prezentacijama, mašti, idejama i umijeću učenika, ovakvi dani su prilika da razmislimo o značaju i ulozi koju kruh na poseban način ima u životu svakoga od nas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Crveni križ općine Novi Travnik

Volonteri Crvenog križa dan proveli sa novotravničkim mališanima

Fortitudo Travnik

TRAVNIK: Novi pogon za proizvodnju muške odjeće, zaposleno 120 radnika