Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

U BiH se sve više dolazi zbog manjih troškova liječenja, ali i uljepšavanja

Pročitajte i ovo

Posljednji trendovi pokazuju da sve više turista dolazi u BiH, osim na rekreaciju i razonodu, i na rehabilitaciju i neinvazivne zahvate zbog znatno nižih cijena u odnosu na njihove zemlje.

Prateći trend i “Reumal” Fojnica, koji se donedavno doživljavao kao rehabilitacijski centar, namijenjen za relativno stariju, zdravstveno-problematičniju populaciju, postao je primamljiva destinacija i za goste koji nemaju izraženu potrebu za liječenjem, već za aktivnim odmorom, zabavom i rekreacijom.

Različitim oblicima edukacije osoblja, ali i sadržajnim osvježenjima, i lječilište ‘Reumal’ Fojnica, je nastojalo prednjačiti u odnosu na konkurenciju i biti zadani cilj svima koji se bave rehabilitacijom. Jednostrano turističko profiliranje sredine, vremenom je postalo limitirajući faktor njenog daljeg turističkog razvoja i zahtijevalo žurne preinake, istaknuo je za Fenu izvršni direktor Alija Mukača.

Stoga su renovirali kompletne objekte, od smještajnog dijela, preko fizikalne, bazena, restorana, izgradili wellnes bazene i prateće objekte te dobili prostor za uvođenje potpuno novih sadržaja.

Celikim dijelom smo tako uspjeli razbiti tabu temu da se u ‘Reumal’ dolazi samo ako ste bolesni, navodi izvršni direktor ovoga lječilišta.

Kaže da im dolaze gosti iz cijelog svijeta i regije, a u zadnje vrijeme i s Bliskoga istoka, no, da je i dalje najveći broj njih ipak iz BiH i dijaspore.

Po njegovim riječima, zadržavaju se u prosjeku sedam dana, a sezona traje cijele godine.

Trenutna popunjenost Reumala je oko 95 posto i tradicionalno najposjećeniji mjesec u godini je listopad.

Mukača napominje da se cijene mijenjaju u određenim razdobljima i da se razlikuju po načinu potpisanih ugovora za određene kategorije te se kreću od 60 KM po osobi po danu. Za umirovljenike su cijene do 105 KM za osobno plaćanje sa smještajem u jednokrevetnoj sobi.

Turisti se vraćaju u svoje zemlje uljepšani i zadovoljni

Gosti iz regije i inozemstva uveliko dolaze i na uljepšavanje. Zadrže se par dana koliko je potrebno za jedan nekirurški zahvat, obiđu zanimljivije destinacije naše zemlje i vrate se s ljepšim licem, nosom, zubima, kaže dr. stomatologije i certificirana liječnica za nekirurške intervencije Jelena Krčum.

Ona smatra da dijasporu i strance posebno privlači sam pristup pacijentu.

Ovdje se liječnici posvete sto posto pacijentu, što njima ulijeva veliku sigurnost. Također cijene su primamljive, a koriste se apsolutno isti materijali kao i u inozemstvu, navodi dr. Krčum.

Neki tretmani i do šest puta jeftiniji

Cijena usluge je u nekim zemljama i do šest puta veća nego u BiH.

Usporedbe radi, u Švicarskoj aplikacija botoksa košta 1.500 franaka, a u BiH 500 maraka. Također 1 ml hijalurona u BiH košta 500 maraka, naravno, ovisno i o brendu, a u Hrvatskoj oko 800 maraka.

Klijenti nam dolaze iz Njemačke i Švicarske i Austrije te iz Hrvatske, i to i stranci i dijaspora. Najtraženije su nam usluge primjena dermalnih filera u svim regijama lica i aplikacija botulinumom toksinom (botoks) , a osim ženske populacije, o svom izgledu jako brinu i muškarci, ustvrdila je dr. Krčum.

Smatra da je BiH apsolutno konkurenta jer ima stručno i educirano osoblje koje sudjeluje na svjetskim kongresima, stručnim skupovima i savjetovanjima.

Ivana Mlikota Martinović, zdravstvena djelatnica i kozmetologinja kaže kako su joj klijentice iz regije; Srbije, Crne Gore i Hrvatske te Slovenije postale redovite.

Zbog povoljnih cijena i kvalitetne usluge klijentice, odnoso klijenti se vraćaju ili dovode svoje prijatelje, rodbinu, navodi kozmetologinja Ivana.

Napominje kako joj je najtraženiji tretman microneedling i kemijski piling za problematičnu kožu, akne i ožiljke te uklanjanje hiperpigmentacije.

Riječ je, veli, o neinvazivnim metodama pomlađivanja, zatezanja lica koje zaista daju odlične rezultate.

Podsjeća kako jedan tretman micronidlinga u Frankfurtu u Njemačkoj košta oko 250 eura, a kod nas u BiH oko 150 maraka.

To stvarno nije mala razlika, a klijenti dobiju visokokvalitetnu uslugu, kao bilo gdje u inozemstvu, tvrdi Ivana.

Tretmani se izvode visokokvalitetnim pilinzima

Tretmane naime, Ivana radi Mesoesteticom, najvećim proizvođačem koktela za mezoterapiju i vodećima u kemijskim pilinzima za profesonalnu upotrebu koje, uz kozmetologe koriste i doktori, dermatolozi u klinikama.

Brend menadžerica ove farmaceuteske kuće za BiH Anita Onufrija smatra BiH ništa manje konkurentnom u odnosu na regiju ili inozemstvo kako, veli, po cijenama tako i uslugama, odnosno kvaliteti.

Ističe kako su usluge kod nas podcijenjene pa otuda ta razlika u cijenama.

Arijana Krtić, koja živi i radi u Beču, kaže kako je znala u Mostar doći na dva dana samo radi tretmana lica.

Kvaliteta i stručno osoblje je to zbog čega tretmane lica i masaže radije obavim u Mostaru, a cijena je, naravno, dodatni plus, naglašava ova zadovoljna klijentica.

(Fena)

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Masno plaćaju noćenje u Ibrinoj sobi duhova (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice poznatiji kao bh šeret "Tata čaršija" uveseljava ljude diljem svijeta svojim pošalicama i doskočicama. Međutim...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo