Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Tvrtka iz BiH svim radnicima isplatila pomoć od 1000 KM

Pročitajte i ovo

Izmjenom članka 14. pravilnika Zakona o porezu na dohodak, poslodavcima u Federaciji BiH omogućeno je da radnicima isplate jednokratne novčane pomoći u maksimalnom iznosu prosječne plaće u FBiH (1.080 KM) bez plaćanja poreza i doprinosa.Uredbu o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena je početkom srpnja donijela Vlada Federacije BiH, no ona se nije slagala sa zakonom koji je ubrzo i usklađen.

Neke tvrtke odmah su iskoristile to pravo i uplatite svojim radnicima jednokratnu pomoć, a prva među njima u Hercegovini je tvrtka Miviko iz Posušja.

“I prije Uredbe Vlade FBiH smo razmišljali kako pomoći našim radnicima da prebrode ove trenutne udare prouzročene inflacijom koji prijete da budu i malo trajniji. Sami smo planirali jednokratne pomoći i to se onda poklopilo s Uredbom Vlade FBiH”, izjavio je za portal Jabuka.tv direktor Mivika Goran Bralić.Nakon što je Zakon usklađen s Uredbom i nakon što je provedena simulacija kako će ovaj izdatak podnijeti budžet tvrtke, 23. srpnja odlučeno da se isplati radnicima jednokratna pomoć.”Isplatili smo po 1.000 KM za 125 radnika. Motivacija nam je bila, kao i naša ranija želja, jednokratnom isplatom novčane pomoći pomognemo radnicima u borbi s inflacijom”, rekao je Bralić.Uredba Vlade FBiH omogućila je poslodavcima da mogu izabrati koji iznos do 1.080 KM mogu i žele uplatiti svojim radnicima bez plaćanja poreza i doprinosa.Hoće li ovaj potez hercegovačke tvrtke motivirati i ostale, preostaje vidjeti, a sugovornik se nada da će tako biti.Nadamo se da će ovo motivirati i ostale. Vjerujem da smo među prvima. Motivacija nije bila vezana na praćenje nekih drugi tvrtki, jednostavno smo bili vođeni željom da pomognemo našim radnicima, zaključio je u izjavi direktor posuškog Mivika Goran Bralić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Sve je spremno za “Ribarsko večer” u Busovači

Udruga sportskih ribolovaca Busovača uz pomoć sponzora i prijatelja drugi put u našem gradu organizira "Ribarsko večer", a sve...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo