spot_img

Tvrtka iz BiH napravila potez kojeg rijetki čine

Tvrtka Connect People d.o.o. s Pala odlučila se za dosta neobičan potez kada je riječ o bh. financijskom tržištu.

Tvrtka se putem burze zadužila za 5,8 milijuna KM, a kao jamstvo je založila vlastitu imovinu.

Naime, obavljena je javna ponuda obveznica Connect People d.o.o. Pale u kojoj je upisano 58.000 obveznica u vrijednosti od 5.800.000 KM.

Novac je namijenjen izmirenju obveza prema bankama i investiranju u opremanje apartmana za izdavanje. Osnovna djelatnost tvrtke je veleprodaja i distribucija proizvoda iz njihovog prodajnog asortimana, piše BiznisInfo.ba.

Očekivani ciljevi investiranja ogledat će se u povećanju likvidnosti kroz refinanciranje postojećeg kredita emisijom obveznica po nižoj kamatnoj stopi čime će se značajno smanjiti mjesečni izdaci po toj osnovi. Također, širenje poslovanja kroz povećanje smještajnih kapaciteta opremanjem apartmana pozitivno će utjecati na poslovne rezultate kompanije, naveli su ranije, u prospektu emisije.

Obveznice su mogla kupiti sva fizičke i pravne osobe. Dospijeće obveznica je 13 godina od izdavanja, a kamatna stopa iznosi 6 posto na godišnjoj razini.

U prvih 12 mjeseci isplaćivat će se samo kamata, dok će se u sljedeća 144 mjeseca isplaćivati glavnica i pripadajući dio kamate u jednakim mjesečnim anuitetima

U cilju osiguranja urednog plaćanja obveza po osnovu izdanih obveznica, tvrtka je izdala 156 mjenica i mjenične ovlasti koje je predala platnom agentu, piše BiznisInfo.

Pored mjenica u svrhu osiguranja plaćanja obveza upisat će se založno pravo – hipoteka na nepokretnostima i to:

  • Poslovni objekt gradske tržnice na Palama čija je vrijednost 7.328.992 KM
  • Parking prostor (uz objekt gradske tržnice) vrijedan 181.310 KM
  • Poslovni prostor na Palama vrijedan 1.053.936 KM
  • Poslovni prostor na Palama u vrijednosti od 1.121.496 KM

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti