Trojica optuženih za ubojstvo sarajevskih policajaca danas ponovo pred sudom

Glavnim pretresom u predmetu “Sava Marinković i drugi” danas će u Županijskom sudu Sarajevo biti nastavljeno suđenje za ubojstvo policijskih službenika MUP-a ŽS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Optuženi u ovom predmetu su Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković, a njima se na teret stavljaju krivična djela “Ubistvo” i “Teška krađa”.

Sudski postupak u ovom predmetu pokrenut je nakon opsežne istrage koju je provodilo Tužteljstvo ŽS, a nakon ubojstva koje se dogodilo 26. listopada 2018. godine u naselju Alipašino Polje u Sarajevu kada su ubijeni Adis Šehović i Davor Vujinović – policijski sužbenici MUP-a ŽS, PU Novi Grad.

Sudskim vijećem predsjedava sudija Igor Todorović, a postupajuće tužiteljice u ovom postupku su Aida Topalović i Šejla Heljić.

Danas će pred sudom svjedočiti policijska službenica MUP-a Aleksandra Mizdrak, koja je svoje svjedočenje – kao članica istražnog tima koji je prikupljao dokaze o ovom slučaju – započela na prošlotjednom ročištu, a dovršit će danas odgovaranjem na unakrsna pitanja odbrane trojice optuženih.

Također, za danas je predviđeno i svjedočenje Melisa Fiše, prenosi Klix.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Na Buškom jezeru odbačena veća količina medicinskog otpada

Desetljeće pontifikata pape Franje – čestitke vjerskih vođa