Petak, 27 svibnja, 2022

Trojica optuženih negirala krivicu: Vitežanin pucao na utjerivače duga!

Pročitajte i ovo

U Kantonalnom sudu Novi Travnik Tarik Šakančić i Sadam Stupar negirali su krivicu za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja, a Azrudin Sarajlić se izjasnio da se ne smatra krivim za pokušaj ubojstva Šakančića i Stupara. Svi optuženi se brane sa slobode, a riječ je o događaju od 22. travnja prošle godine, kada je izbio sukob u krugu jednog poduzeća u Vitezu.

Izvadili pištolje

Prema navodima iz optužnice, Šakančić i Stupar, koji su policiji poznati odranije, došli su u Vitez, gdje su od Azrudina Sarajlića pokušali iznuditi 23.000 KM koje je, navodno, dugovao J. I.

Sarajliću su priopćili da ovaj dug koji je imao prema J. I. sada pripada njima i da to on treba njima isplatiti. Nakon što je Sarajlić kazao da oni s dugom nemaju ništa, jer se on odnosi na braću H. iz Zenice, Šakančić, kojeg inače nije poznavao, obratio mu se riječima: „Vidjet ćeš da s dugom imamo veze“, te je izvadio pištolj. Na to je Azrudin Sarajlić ustao iza stola gdje su sjedili, ubrzano otišao do susjedne prostorije pregrađene staklom, te odmah izvadio pištolj „Glock“.

U bijegu ostavili BMW

Nakon što mu je Šakančić zaprijetio riječima: “Vrati se ili ćemo te ubiti”, Sarajlić se okrenuo, usmjerio pištolj u njihovom pravcu i ispalio najmanje jedan hitac. Kada su se Šakančić i Stupar dali u bijeg, Sarajlić je istrčao te nastavio da puca za njima. Dvojica utjerivača duga nisu pogođena, a u bijegu su na mjestu događaja ostavili i svoj BMW kojim su se dovezli.

Ni Šakančić ni Sarajlić nisu imali odobrenja za držanje i nošenje oružja. Šakančić i Stupar imaju podeblje dosjee, a zenička policija ih je i ranije privodila.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Poznato koliko će novca nezaposlene porodilje mjesečno dobivati u FBiH

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača izrazio je zahvalnost što je na sjednici u četvrtak Dom naroda...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo