Utorak, 5 srpnja, 2022

Trgovački lanac Mere otvara prvi prodajni objekt u BiH: Najavili 20 posto niže cijene, poznato je kada i gdje!

Pročitajte i ovo

Pripreme za otvaranje prve MERE trgovine u BiH su završene, a svečano otvaranje je u srijedu 18. svibnja 2022. godine.

Lokacija prvog objekta je u Istočnom Sarajevu, na adresi Slavka Leovca br. 4.

“U objektu je sve spremno. Instalirane su blagajne, roba dovezena i izložena. Potpisali smo ugovore o radu sa 48 radnika i s ponosom ističemo da su svi državljani BiH. Zaposlili smo ljude koji su bili prijavljeni na biroima za zapošljavanje. Također, reklame i putokazi su postavljeni – jednom rječju sve je spremno”, potvrdio je za portal Akta.ba Kemal Muratović, direktor firme Express Consulting d.o.o., koja vodi sve poslove oko početka rada ovog ruskog trgovačkog lanca MERE u BiH.

Istovremeno pripremaju otvaranje objekata u Doboju u Prijedoru. U tijeku je priprema robe i prolazak radnika, potpisuju se ugovori o radu u kojima ima brojnih prednosti i pogodnosti.

“Otvaranje sljedećih objekata predviđeno je početkom lipnja 2022. u Doboju i Prijedoru u kojima se roba već uveliko izlaže, instaliraju se blagajne itd.”, navodi Muratović.

Napominje da će otvaranje ovog trgovačkog lanca donijeti brojne benefite radnicima, građanima, ali i državi,

“Prije svega, plaće radnicima su puno bolje i veće od prosječnih plaća u cijeloj BiH. Zatim, otvaranje ovih prodavnica je velika šansa za bh. ekonomiju, jer se usporedbe radi, radi o trgovačkom lancu koji ima promet od 5,5 milijardi KM, što je godišnji proračun Federacije BiH. Država će zarađivati milijunske sume novca na osnovu poreza i ostalih nameta. Prednost je i potpisivanje ugovora sa domaćim bh. kompanijama koje će prodavati svoje proizvode u ovom trgovačkom lancu. Ipak, najbitnije od svega je, imajući u vidu veliki porast troškova života, u MERE-u će cijene biti niže za 20 posto u odnosu na najjeftinijeg konkurenta u BiH”, naglašava direktor Express Consultinga.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MALI OGLAS Prodaje se stambeno-poslovni objekat u Busovači

Na dionici magistralnog puta M5 Busovača - Kiseljak prodaje se nekretnina u vrijednotsi od 15.000,00 KM. Objekat se nalazi...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo