spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Tražite posao? Ministarstvo obrane zapošljava 440 vojnika

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine će u petak, 17. ožujka 2023. godine, objaviti oglas za prijem 440 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, s rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici Ministarstava obrane BiH, što će ovoj populaciji osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih. Ministarstvo obrane BiH na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom plaćom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama BiH.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stupnja, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uvjete oglasa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva obrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju i informirati se putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutiranje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437;

b) Centar za regrutiranje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886;

c) Centar za regrutiranje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i

d) Centar za regrutiranje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954 Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – kasarna „Rajlovac“, Banjoj Luci – kasarna ”Kozara”, Čapljini – kasarna ”Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza ”Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju s najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema, navodi se u priopćenju Ministarsva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM