spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

TRAŽILO SE MJESTO VIŠE: U Busovači održana “Večer sevdaha” [FOTO/VIDEO]

Dvije sale restorana “Kod Fehre” bile su pretijesne da u petak, 8. siječnja 2016. godine, prime sve zainteresirane posjetitelje koji su željeli posjetiti “Večer sevdaha”.

Večer sevdaha održava se u Busovači po drugi put, a zainteresiranost za ovaj događaj bila je izuzetno velika. U programu su sudjelovala poznata i manje poznata imena sevdah glazbe. Nihada Kapetanović, Omer Kadrić, Mirsada Mekić, Nedžad Selimović, Amila Tulić, Emina Hrustić i Sazlija Halid Begić uveličali su ovu večer svojim nastupima i interpretacijama. Posebni gosti ovog događaja bili su članovi tamburaškog orkestra iz Brčkog, a najmlađa sudionica istog Nejla Neslanović oduševila je svojim nastupom više od 200 posjetitelja ovog događaja.

“Mi smo veoma zadovoljni onim što smo pokazali i što su naši posjetioci mogli vidjeti i čuti. Sevdalinka je bosanska narodna pjesma, i vrijeme je da je vratimo u narod”, istaknula je za grad-busovaca.com portal Emira Mutić Halilović, osoba koja je dirigirala i vodila cjelokupni događaj.
“Najveći problem nam je bio prostor, jer su danima unaprijed sva mjesta bila rasprodana. Planiramo da ovo pretvorimo u tradicionalni događaj na našim prostorima i morat ćemo se pobrinuti za adekvatan prostor. Posebno mi je zadovoljstvo što imamo ponude iz cijele Bosne da učestvuju u programu. Međutim, “Preporod” sam nije u mogućnosti primiti tolike goste, te se nadamo ubuduće i nekoj pomoći”, dodala je ona.
“Uglavnom, “Večer sevdaha” održana je i ove godine. Izvođači pod pratnjom orkestra Nisveta Pivića napravili su prelijep štimung i vratili nas u neka ljepša vremena”, istaknula je Emira za kraj razgovora.

Ovom prilikom iz “Preporoda” se posebno zahvaljuju Robertu Mariću na uslugama fotografiranja i snimanja cjelokupnog događaja. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM