Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Traži se 500 kandidata za profesionalnu vojnu službu u OS BiH

Pročitajte i ovo

Javni oglas za prijem 500 kandidata u profesionalnu vojnu službu (PVS) u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (OSBiH) u početnom činu – vojnik ostaje otvoren do 24. travnja, potvrđeno je Feni u Ministarstvu obrane BiH.

Radi se o javnom oglasu koji je Ministarstvo obrane BiH objavilo 25. ožujka s rokom prijave 30 dana od dana objavljivanja na službenoj stranici ovog ministarstva.

U skladu s odredbama Zakona o službi u OSBiH, kandidati koji se prijavljuju za prijem u PVS moraju ispunjavati opće i posebne uvjete.

Opći uvjeti za kandidate podrazumijevaju da su državljani Bosne i Hercegovine, da su zdravstveno sposobni za službu u OSBiH, da nisu osuđivani na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju dužem od šest mjeseci, da nisu prethodno otpušteni iz državne službe ili pravne osobe zbog povrede službene dužnosti u posljednje tri godine, da im pravomoćnom presudom nije zabranjeno obavljanje određenih djelatnosti, odnosno dužnosti za vrijeme trajanja takve zabrane, te da se protiv njih ne vodi kazneni postupak za kazneno djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Istovremeno, potrebno je da imaju odgovarajuću stručnu spremu, da nisu mlađi od 18, niti stariji od 27 godina u vrijeme prijema, odnosno na dan 31. prosinca o.g., te da su uspješno završili osnovnu vojnu obuku, koju će Ministarstvo obrane BiH organizirati nakon završenih testiranja, sigurnosnih provjera i zdravstvenih pregleda.

Kandidati koji apliciraju za prijem u PVS moraju ispunjavati i posebne uvjete, uključujući uvjet da su uspješno položili testove prema normama propisanim Pravilnikom o prijemu u vojnu službu.

Prema raspisanom javnom oglasu, izbor kandidata vrši Povjerenstvo za izbor vojnika u OSBiH, koju imenuje ministar obrane BiH, a njihova selekcija i izbor realiziraju se u sklopu tri faze testiranja i provjera kao i osnovnu vojničku obuku.

Spomenuta testiranja bit će provedena u centrima za regrutiranje i tranziciju u Sarajevu, Banjoj Luci, Čapljini i Tuzli i obuhvaćaju testove propisane Pravilnikom o prijemu u vojnu službu.

Prilikom odabira kandidata za prijem u PVS, između ostalog, vodit će se računa o ravnopravnoj zastupljenosti spolova, u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati mogu preuzeti na službenoj Internet stranici Ministarstva obrane BiH (www. mod.gov.ba) ili osobno dobiti od centara za regrutiranje i tranziciju u Sarajevu (tel:033/773-437), Banjoj Luci (tel: 051/335-886), Čapljini (tel: 036/811-084) i Tuzli (tel: 035/814 -954)./HMS/

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

USVOJEN REBALANS PRORAČUNA ŽSB Povećanje od 34 milijuna KM

Danas je u Travniku održana 28. sjednica Sabora ŽSB. Zastupnici su raspravljali ukupno o devet točaka dnevnog reda, od...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo