U Travniku otvorena velika izložba Adina i Mie Hebib

0
89
U Zavičajnom muzeju ”Travnik” večeras je otvorena zajednička izložba slika i dizajnerskog nakita oca i kćerke Adina i Mie Hebib, koja će za posjetitelje biti otvorena do 23. maja, 2018. godine.

Izložba nazvana ”Adin & Mia Hebib” prvi put je predstavljena javnosti prije četiri godine, a sada će i ljubitelji ove dvije vrste umjetnosti imati priliku uživati u ovoj nesvakidašnjoj i zanimljivoj prezentaciji i u Travniku.

– Ova suradnja je dogovorena prije šest mjeseci i idealna je prilika da se po prvi put travničkoj publici predstave sjajna umjetnička ostvarenja jednog od najpoznatijih i najpriznatijih bh., ali i svjetskih umjetnika – kazala je za Avaz.ba direktorica Zavičajnog muzeja ”Travnik”, Fatima Maslić.

Maslić također ističe da je izložba postavljena u tri prostorije

– Izložba je postavljena u tri prostorije i predstavlja neki vid male retrospektive umjetnika. Zastupljeno je više ciklusa radova koje je Adin Hebib uradio u posljednjih nekoliko godina – zaključila je Maslić.

Adin Hebib kazao nam je da je oduševljen izložbom, te nam je otkrio da je pustio i poneku suzu.

– Oduševljen sam cijelom izložbom. Meni je potpuno isto izlagati u Londonu i Travniku, s tim što ovaj grad ima posebno značenje za mene, jer je ovo moja država – kazao je Hebib.

Veliki umjetnik

Adin Hebib, proslavljeni bh. i priznati svjetski slikar koji je u okviru skoro 40 godina umjetničkog rada realizirao preko 50 samostalnih izložbi u BiH, ali i u inozemstvu dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Hebib, po rođenju Mostarac s adresom prebivališta u Sarajevu diplomirao je na Fakultetu suvremenih umjetnosti u Beogradu, a u Parizu specijalizirao ekspresionizam, što je intenzivno opredijelilo njegov slikarski opus koji sadrži slike, grafike, scenografiju, murale, plakate i ilustracije, te njegova umjetnička djela danas krase prestižne svjetske galerije, kao i domove nekih od najutjecajnijih državnika Europe, Azije i Amerike.

Dizajnerski nakit s potpisom

Mia Hebib rođena je Sarajevu, Srednju školu primijenjenih umjetnosti završila je u Zagrebu, a diplomirala na Savannah College of Art and Design (smjer dizajn metala i nakita 2001. godine) u SAD-u, nakon čega je u New Yorku otvorila umjetnički atelje „Oblik Atellier“, te danas njeni radovi oplemenjuju modne kreacije Liz Claiborne, Henri Bandel, Tory Burch i BCBG Generations studija.