Travnik: Otkriveni izvršitelji više kaznenih djela [FOTO]

0
76

Suradnja Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Središnja Bosna (MUP KSB) Travnik i Federalne uprave policije u Travniku rezultirala je otkrivanjem grupe osoba osumnjičenih za kaznena djela krađe vozila i drugih kaznenih djela.

Aktivnosti su trajale od kraja 2015. godine do početka travnja 2016. godine, a nadležnim tužiteljstvima podnesena su izvješća o počinjenim kaznenim djelima protiv šest osoba: J.J. (1991), D.S. (1985), A.T. (1988), A.Đ. (1967), Z.K. (1970) nastanjeni na području Travnika i I.B. (1979) nastanjen na području Novog Travnika.
 
Zajedničkim koordiniranim aktivnostima utvrđeno je da se navedene osobe mogu dovesti u vezu s kaznenim djelima teške krađe, iznude, ne dozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, krivotvorenja isprava, prikrivanja i kaznenim djelom ovjeravanja neistinitog sadržaja.
 
Prilikom izvršenih pretresa službenici FUP-a u Travniku i MUP-a KSB Travnik su pronašli vozilo “BMW”, motocikl “Kawasaki”, mobilne telefone kojima su pozivani vlasnici ukradenih vozila i vršene iznude nad njima, kao i pištolj koji je korišten prilikom izvršenja ovih kaznenih djela, te određena količina streljiva.
 
Dokumentiranjem ove grupe, kao i drugim aktivnostima koje su provođene u tom razdoblju, smanjen je broj krađa vozila na području Kantona Središnja Bosna.
 
Naime, broj ukradenih vozila u prva tri mjeseca ove godine manji je za 27 posto u odnosu na broj ukradenih vozila za prva tri mjeseca 2015. godine.
 
Aktivnosti na otkrivanju izvršitelja ovih, ali i drugih kaznenih djela, bit će nastavljene i u narednom razdoblju, priopćeno je iz Ureda povjerenika MUP-a KSB-a Travnik.