spot_img

Tragedija u BiH: Saznao da mu je sin ubijen, pa preminuo

Vejsil Kaltak, otac Senada Kaltaka (66) koji je ubijen u prijedorskom naselju Hambarine, preminuo je nakon što je saznao za ubojstvo sina.

Ova nevjerovatna sudbina obitelji Kaltak potresla je sve njihove susjede i poznanike koji u nevjerici kažu da Vejsil vjerovatno nije mogao podnijeti bol za ubijenim sinom.

– Oni su živjeli u istoj kući, sin u prizemlju, a otac na katu. Otac je bio star, bolestan, nepokretan i gotovo da nije mogao da živi bez tuđe pomoći i njege. Nakon što je saznao za ubojstvo sina njemu je pozlilo i prevezen je u Dom zdravlja. Nažalost ubrzo je preminuo. Vjerojatno nije mogao da podnese bol za izgubljenim sinom. Tužno, da tužnije ne može biti – kažu šokirani poznanici obitelji.

Oni kažu da su Vejsil i Senad živjeli sami u kući. O nezapamćenoj tragediji obaviješten je Senadov brat, koji živi u inozemstvu, i koji se odmah zaputio u Prijedor.

Dženaza Senadu i Vejsilu bit će klanjana sutra u podne ispred džamije u Hambarinama.

Podsjetimo, Senad Kaltak ubijen je u subotu u svojoj kući, a zbog sumnje da je počinio zločin uhićen je Adin Hodžić (23) iz Prijedora. Senadovo tijelo pronađeno je na njivi, stotinjak metara od kuće i sumnja se da ga je ubojica tu odvukao pokušavajući da prikrije zločin, piše Una.

Tokom istrage pronađena je okrvavljena odjeća, kao i krvavi tragovi vučenja. Izuzeti su i drugi dokazi, kao i više noževa koji će biti poslati na vještačenje.

Osumnjičeni Hodžić je uhićen i danas će biti predan u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva u Prijedoru na dalje postupanje. Na teret mu se stavlja da je počinio teško ubojstvo, a nakon ispitivanja tužiteljstvo će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti