spot_img

Tko je žena koja se pojavila u emisiji EURO 2024? Upoznajte doktoricu nogometa iz Križevaca

Nakon što je Joško Jeličić napustio studio HRT-a, ekipi emisije vezane za Europsko nogometno prvenstvo pridružila se Tihana Nemčić Bojić.

Nakon što je Joško Jeličić napustio studio HRT-a, ekipi emisije EURO 2024 vezane za Europsko nogometno prvenstvo pridružila se Tihana Nemčić Bojić.

Po prvi put u Hrvatskoj žena je stručni analitičar, a iza nje je zanimljiva biografija. 36-godišnja Nemčić Bojić je doktorica nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Nogometni put je krenula u rodnim Križevcima, a kasnije je u ŽNK Dinamo.

Bivša je izbornica hrvatskih ženskih nogometnih reprezentacija U15 i U17, a sad obnaša dužnost izbornice ženske futsalske A reprezentacije.

Završila je edukaciju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza za nogometnog trenera s licencom Uefa Pro 2018. godine, a nosi i titulu doktorice znanosti u području kineziologije sporta.

Nemčić Bojić je sudjelovala u HNS-ovoj kampanji ”Ženama je mjesto u nogometu” zajedno s Doris Bačić (vratarka ženske A reprezentacije), Ivom Olivari (team menadžerica muške A reprezentacije) i Ivanom Martinčić (međunarodna sutkinja).

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti