spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaDRUŠTVOTko je političar o kojem bruji cijeli svijet? Nosi haljine i šminka...

Tko je političar o kojem bruji cijeli svijet? Nosi haljine i šminka se, a u djetinjstvu je prošao stravičnu ‘terapiju’

Ovo je priča o pripadniku nove generacije političara, Samu Brintonu, koji nosi lateks i voli se šminkati, a uz to je jedan od najvećih stručnjaka za energetiku u Americi.

Kad kažemo političar, vjerujemo da su vam prva asocijacija ljudi u odijelima.

Zato nas ne čudi što je mladić po imenu Sam Brinton gotovo preko noći postao zvijezda jer je sve samo ne ono što mnogi očekuju kada se spomene politika.

Savjetnik za energetiku voli se šminkati, nosi vrtoglave štikle i haljine, otvoreno govori o svojim fetišima i deklarira se kao nebinarna osoba, odnosno koristi zamjenice ‘oni’ umjesto ‘on’ ili ‘ona’.

Brinton je prva nebinarna osoba u administraciji američkog predsjednika Joea Bidena. Postao je zamjenik pomoćnika tajnika za zbrinjavanje istrošenog goriva i otpada u Uredu za nuklearnu energiju Ministarstva energetike.

Sam Brinton izjašnjava se kao nebinarna osoba IZVOR: PROFIMEDIA

Inače, Sam je imao vrlo traumatično djetinjstvo. Roditelji su mu bili baptisti pa je nakon izjašnjavanja o svojoj seksualnosti bio podvrgnut fizičkom i emocionalnom zlostavljanju. Tjerali su ga na takozvanu ‘terapiju konverzije’, odnosno jezivu praksu koja ima za cilj promijeniti nečiju seksualnu orijentaciju. Takva praksa se nikako ne smije nazivati terapijom jer ima užasne posljedice.

Sam je godinama trpio užasno fizičko i emocionalno zlostavljanje, a od trenutka kada je ušao u politiku, dugo je radio na zabrani ove opasne prakse diljem Sjedinjenih Država i djelomično uspio u svom naumu. ‘Terapija konverzije’ je trenutno zabranjena u otprilike 20 američkih saveznih država.

Zbog svega je stekao veliku podršku na mrežama, a osim što je guru globalne strategije za nuklearni otpad, strastveni je zagovornik LGBTQ+ zajednice. Za razliku od drugih ljudi, Sam se nikada nije ustručavao govoriti o svom pravom identitetu. Brinton se otvoreno deklarira kao gay i to ne krije. 

Visoko obrazovanje

Sam Brinton stekao je dva magistarska zvanja na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology). Diplomirao je na smjeru inženjerskih sistema i nuklearnih znanosti i inženjerstva. Brinton je također osnivač ‘Core Solutions Consultinga’, tvrtke koja pruža stručna rješenja u području nuklearne energije.

Strani mediji javljaju da je Brinton, prije nego što se pridružio administraciji Joea Bidena, savjetovao Bijelu kuću i Baracka Obamu o LGBTQ+ pitanjima i surađivao s Kongresom na rješavanju problema nuklearne politike.

Bivši Drag Queen

Sam Brinton prilično je aktivan na društvenim mrežama, a na Instagramu se mogu pronaći brojne fotografije s ostalim Drag Queenovima, odakle su potekle priče da je savjetnik za nuklearnu energiju nekada i sam to bio, iako ti navodi nisu službeno potvrđeni.

Sam Brinton otvoreno govori o problemima LGBTQ+ zajednice IZVOR: PROFIMEDIA

Na meti kritika

Od trenutka kada se pojavio na američkoj političkoj sceni, bilo je onih koji su smatrali da njegov izgled nije primjeren tako ozbiljnoj profesiji. Mnogi smatraju da je njegov imidž previše ‘kontroverzan’ i ‘ekstravagantan’ za javnog dužnosnika. Međutim, čini se da ga ovakve stvari ne potresaju previše jer se ne suzdržava u dijeljenju fotografija u lateksu i suknjama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti