Tinejdžerka preminula u vozilu na putu do Hitne pomoći

Ne možete vjerovati. Gledate djevojčicu koja vam uđe u vozilo na svojim nogama, a tri minute poslije je mrtva, ovim riječima je počeo svoju potresnu ispovijest za Avaz Danijel Dado Džafić iz Sarajeva.

Naime, 4. veljače prisustvovao je velikoj drami koju će, kako kaže, pamtiti dok je živ. On je sa suprugom, koja je u osmom mjesecu trudnoće, 4. veljače povezao 16-godišnju Ajišu Brajlović i njenu majku.

Danijela je pozvala Ajišinia majka da je vozi u Hitnu pomoć, odnosno da dođe po njih u naselje Buča Potok.

– Govorila je da joj je loše, da otvorimo prozor. Već kod Fabrike duhana Sarajevo glava joj je klonula i tu je, nažalost, preminula. Moja supruga joj je davala vodu, masirali su joj vrat, ali već se i vilica ukočila. Strašne scene. Prošao sam kroz crveno svijetlo, vozio po pločniku. Sve je trajalo dvije ili tri minute. Pred Hitnom je doktorica provjeravala puls i govorila „reanimacija, reanimacija“… Pokušavali su pola sata da je ožive, ali nisu uspjeli – priča Džafić.

– Sve su fotografirali, uzeli izjave. Tek jučer su stigli nalazi obdukcije i utvrđeno je da se radi o zapetljaju crijeva. Puklo joj je debelo crijevo te je došlo do sepse – kaže Džafić.

I danas, kako kaže, sedam dana nakon drame, prolaze mu jezive scene kroz glavu.

– Uđem u vozilo, pogledam u retrovizor i vidim nju. Mladi život je ugašen. Katastrofa, ne znam što drugo da kažem. Žao mi je male Ajiše. Žao mi je njene majke Sabine. Ona je borac. Sve je na njenim leđima bilo – zaključio je Džafić.

Pokop će se obaviti u petak na groblju Kovači – Hrasnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ministrica vanjskih poslova BiH gura kćerku na poziciju u UN-u

Ostavili su sve u Americi i došli u Maglaj: Žele učiti od naših ljudi, ali i pomoći