spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

Tihomir Brajković pokreće luksuzni projekt u Dubrovniku

Počela je gradnja ceste na Babinom kuku za potrebe investitora koji planiraju gradnju luksuznih vila na tom atraktivnom gradskom području. Službeni naziv prometnice je 0S 3, a prošle godine su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća dali suglasnost za gradnju ove ceste na glavici Babinog kuka. Podsjetimo, Grad je prošle godine izvlastio vlasnika čestice zemlje na kojoj će se nalaziti prometnica, piše Dubrovački vjesnik.

Dolaskom bagera na Babin kuk još jednom je aktualizirana gradnja elitnih vila na glavici Babinog kuka i pitanje tko je Tihomir Brajković, biznismen iza čijeg imena stoji ova nova investicija.

Brajković, odnosno njegova dubrovačka tvrtka ‘Šest luksuznih vila d.o.o.‘, vlasnici su atraktivnog zemljišta smještenog u Ulici kardinala Stepinca koje ima preko 4 390 četvornih metara. Planirana gradnja prema glavnom projektu pretpostavlja gradnju niske samostojeće građevine s jednom stambenom jedinicom.

Vila će se sastojati od podruma, suterena, prizemlja, prvog kata i potkrovlja, pri čemu će visina građevine biti 10 metara, a stambena površina vile iznosi 631 m2. S jugozapadne strane, vila će graničiti s javno-prometnom površinom u ulici Kardinala Stepinca, omogućavajući pješački pristup građevnoj čestici.

Kolni i pješački pristup budućoj građevini bit će moguć i kroz podrumsku garažu susjedne A1 vile sa zasnovanim pravom služnosti. Na etažama suterena, prizemlja i kata smještaju se na svakoj etaži prostori dnevnih boravaka, sanitarija, soba i komunikacijskih jezgri i čine jedinstveni stambeni prostor, dok se na etaži potkrovlja formira prostor ostave. Ukupna građevinska bruto površina građevine je 631 m2 na građevnoj čestici od 549 m2.

Tko je Tihomir Brajković? Riječ je o bosanskohercegovačkom biznismenu iz Kiseljaka, kojega je časopis Forbes 2014. godine uvrstio na listu najbogatijih ljudi u BiH i cijeloj regiji. Iako je u ovih deset godina samo povećavao svoje nemalo bogatstvo, Brajković je ostao prilično tajanstven.

Primjerice, u cijeloj svojoj dugoj poslovnoj karijeri nikad nije dao intervju, njegovu fotografiju gotovo je nemoguće negdje naći (jedna od rijetkih može se vidjeti OVDJE). Prema dostupnim podacima, rođen je 1972. godine u selu Oglavku kod Brestovskog, na granici Fojnice i Kiseljaka.

Prvi veći poslovni uspjeh obitelji Brajković bio je u trgovini mesom, osnivajući tvrtku “Meso-Impex” koja im je donijela značajan prosperitet. Paralelno s poslom u trgovini mesom, Brajkovići su u Kiseljaku izgradili impresivan poslovni centar, uključujući i popularnu diskoteku “Pacific”, koja je postala poznata širom Bosne i Hercegovine, pa čak i u Dalmaciji, kao omiljeno mjesto noćnog provoda.

Nakon uspjeha u trgovini i zabavnoj industriji, Brajkovići su se okrenuli građevinskom sektoru. Izgradili su prvu veću stambenu zgradu u Kiseljaku, prije nego što su se proširili na Sarajevo, gdje su izgradili tisuće stanova na različitim lokacijama. Nakon uspjeha u glavnom gradu BiH, Brajković je krenuo prema Dubrovniku kako bi nastavio svoje poslovne aktivnosti,prenosi Jutarnji.

artinfo.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM