spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

Tešanjski dijamant je najbolja gazirana voda na svijetu!

Odlučeno danas na najvećem natjecanju mineralnih voda u američkom Berkeley Springsu

Ovo je peta medalja koju je ova voda osvojila u Americi u posljednjih 18 godina

U američkom Berkeley Springsu, na najvećem svjetskom testiranju (degustaciji) mineralnih voda, Tešanjski dijamant osvojio je zlatnu medalju u kategoriji gaziranih voda! Proglasio je to danas stručni žiri kojeg je činilo 12 sudija, a odluka je donesena “na bazi okusa, mirisa, osjećaja u ustima i naknadnog okusa”. Srebrenu i brončanu medalju odnijele su vode sa Novog Zelanda i Italije.

Na ovom najprestižnijem festivalu voda u svijetu u konkurenciji je bilo 100 voda sa pet kontinenata, računajući sve kategorije.

U posljednjih 18 godina (od 2005.) Tešanjski dijamant je u Americi četiri puta osvajao medalje, a današnja (peta) zlatna medalja konačna je potvrda vrhunskog kvaliteta voda iz BiH. Jer, podsjetimo, ranije su u Berkeley Springsu višestruko osvajali medalje i ostali proizvođači mineralnih voda iz Tešnja, a ima ih čak pet.

„Dosljednost pobjednika iz godine u godinu sa različitim sudijama potvrđuje izbor“, piše na službenoj web stranici ovog najvećeg svjetskog festivala (takmičenja) mineralnih voda. „To također govori o impresivno visokom kalibru prijavljenih voda“, navodi se.

BiH je službeno najbogatija u regiji i među vodećim je državama u svijetu po količini i čistoći vode.

Unatoč tome, BiH je u prvih 11 mjeseci prošle godine uvezla vode u vrijednosti 210 milijuna maraka, čime smo srušili dosadašnje višegodišnje rekorde, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje. Najviše vode u našu zemlju, u vrijednosti 29 miliona KM, uvezeno je iz Srbije.

H. Redžović, Biznis.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti