spot_img

Talentirani Mateo Vujica iz Busovače sudjelovao na Nogometnom kampu zagrebačke Lokomotive u Vitezu

Od 10. do 16. lipnja 2024. godine, Vitez je bio domaćin Nogometnog kampa Nogometnog kluba Lokomotiva Zagreb.

Kamp, koji je okupio preko 170 mladih nogometaša, pružio je sudionicima priliku da unaprijede svoje vještine pod budnim okom stručnjaka i skauta jednog od najpoznatijih hrvatskih prvoligaša. Nositelji kampa bili su Ilija Lončarević i Jurica Čabraja, dok su treneri koji su vodili kamp bili Silvijo Čabraja, Nikica Jelavić, Jasmin Agić, Mate Maleš, Edin Mujčin, Draženko Prskalo, Željko Dacer, Ante Ivanda i Miralem Ibrahimović.

Među talentiranim sudionicima bio je i Mateo Vujica iz Busovače, rođen 2015. godine, koji inače igra za NK Busovača. Mateo je sa svojim vršnjacima sudjelovao u različitim treninzima i edukacijama, te je imao priliku učiti od nekih od najiskusnijih trenera u Hrvatskoj. Sudionici su, osim nogometnih treninga, imali priliku slušati stručna predavanja iz oblasti nutricionizma, tjelesne pripreme i prevencije ozljeda, što će im zasigurno koristiti u daljnjoj karijeri.

Kamp je bio podijeljen u tri ekipe, a svaka ekipa odigrala je dvije utakmice. Ova jedinstvena prilika omogućila je mladim nogometašima da pokažu svoje vještine i budu primijećeni od strane skauta NK Lokomotiva. Za starije generacije, od 2001. do 2005. godišta, organizirana je posebna utakmica pod nazivom “Druga prilika”, u kojoj su se “stariji” nogometaši mogli istaknuti i možda dobiti priliku za nastavak karijere u višim rangovima natjecanja.

Mateo Vujica je uspješno sudjelovao na kampu i pokazao svoj talent i potencijal, što ga čini ponosom NK Busovača i Busovače. Njegovo sudjelovanje na ovakvom prestižnom kampu predstavlja važan korak u njegovoj nogometnoj karijeri i motivaciju za daljnji rad i napredak.

Izvor: Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti