Srijeda, 25 studenoga, 2020

Sve razine vlasti obećale pomoći Reumalu

Pročitajte i ovo

RTV HB: Čavara: SDA je poticao birače da glasuju za mrtvog čovjeka, što je morbidno

Treći dan nakon lokalnih izbora u BiH još uvijek se vodi rasprava o tome što će biti sa općinom...

Svima vama koji krijete da bolujete od korone

Priča preuzeta s portala Lola magazin, i prenosimo ju u cijelosti bez ikakvih ispravki.    Poslednjih nekoliko danas slušam jezive stvari. Osim...

Borrell poručio BiH: Prošlost je važna, ali se moramo okrenuti budućnosti

  Josep Borrell, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku, je u posjeti Sarajevu i u prvom obraćanju...
U rješavanje situacije Reumala u Fojnici uključile su se sve razine vlasti, a Općinsko vijeće Fojnice nakon rebalansa proračuna donijelo je odluku o dodjeli 300.000 KM za ovu ustanovu koja se u proteklom periodu zbog tužbi radnika i teške ekonomske situacije bori za opstanak.

Tmurni oblaci iznad Reumala uskoro bi se mogli razići nakon što je uprava ove ustanove obavila razgovore sa svim razinama vlasti vezano za problematiku u kojoj su se našli. Tužbe radnika u vrijeme pandemije koronavirusa, blokada računa te slaba posjećenost i ekonomska kriza zbog pandemije dovele su ovu ustanovu na korak do gašenja.

Direktor Reumala Fojnica Alija Mukača za Klix.ba je kazao da su nakon medijskog izvještavanja o stanju u Reumalu uslijedili razgovori sa svim razinama vlasti te da su svi obećali pomoći, na čemu je zahvalan.

“Poruka koju smo poslali zaista je bio apel za spašavanje Reumala. Ljudi su morali vidjeti da postojimo, da radimo i da nam treba pomoć jer nismo bili prepoznati nijednim zakonom. Već nakon našeg apela uslijedili su razgovori s Vladom FBiH, od koje ćemo dobiti pomoć preko granta za turizam, a Vlada SBŽ-a će na narednoj sjednici donijeti odluku kako će nam pomoći”, izjavio je Mukača.

Dodao je da su svi tražili da prvo Općina Fojnica pokrene priču o pomoći Reumalu te da je rebalansom proračuna donesena odluka o pomoći u iznosu od 300.000 KM. Iako ova sredstva još uvijek nisu dobili, Mukača je kazao kako je svaka marka bitna, kada god da dođe.

Osim tužbe 47 radnika, Mukača je kazao da je postignut dogovor i s blizu 240 radnika koji neće tužiti Reumal i s kojim će se postići sporazum.

“Mi ne želimo riješiti pitanje 47 radnika već sve radnike u paketu i to bi bilo pošteno. Ne bi bilo fer da samo ovi koji su tužili dobiju sredstva. Trenutno nam znači svaka marka. Došli smo u situaciju da zadnjih 7 dana imamo više od 20 otkaza posjeta dnevno. Objekt nema više od 200 ljudi, od 500 mogućih, a prije ovog vala koronavirusa imali smo po 400 posjetitelja”, pojasnio je Mukača.

S pomoći Vlade FBIH bit će osigurana minimalna neto plaća i doprinosi na tu plaću, a Mukača je dodao da je pomoć ovoj ustanovi zaista neophodna jer je od velikog značaja za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju se zahvalio Općini Fojnici, Vladi SBŽ-a i Vladi Federacije BiH na pokazanom razumijevanju i volji da se spasi ova ustanova uz nadu da će, usprkos svim problemima zbog pandemije koronavirusa, ipak biti iznađena sredstva i za spašavanje Reumala.

Podcast UZOR

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Luka Modrić nominiran za najboljeg nogometaša stoljeća

Jedan od najboljih igrača u hrvatskoj povijesti te kapetan reprezentacije Luka Modrić nominiran je u kategoriji najboljeg nogometaša stoljeća,...

Opet puno smijeha s bakom Marom iz Fojnice: “Ne bojim se ni policije, ni korone” (VIDEO)

Ekipa s portala Dolina Lašve info posjetila je baku Maru iz Fojnice, sela Božići i ponovno nas počastila dobrom porcijom smijeha i pozitivne energije. Pogledajte: https://www.youtube.com/watch?v=PHmO_s-iLkc&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0INe89kmxdy9SbDQB81Q-8ES2j4CRzeVFsKzOjV-qt5Ja1KOG9fvAuEYg

U subotu počinje Advent u Zagrebu – objavljen program

Sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, ovogodišnji Advent u Zagrebu će se održati u nešto drugačijem ozračju i to u razdoblju od 28. studenog,...

U Novom Travniku u pogon puštena prva solarna elektrana

U Novom Travniku danas je u pogon puštena prva solarna elektrana na ovom područjima snage 62kW. Solarni paneli postavljeni su na krovu zgrade FTM...

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo