Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

“Sve moje je iz Bosne”

Pročitajte i ovo

Nakon premijernog izvođenja u Salzburgu, kolažni program “Sve moje je iz Bosne” predstavljen je 20. listopada 2015. u Barutani tvrđave Stari grad u okviru programa kulturne manifestacije „Andrićevi dani“.

Travnik, Višegrad i Sarajevo su gradovi u kojima se Ivo Andrić rodio, proveo djetinjstvo i mladost. Akademski glumac Matej Baškarad, uz inserte iz dokumentarno-igranih filmova nastalih u muzejskoj produkciji („Staze, Lica, Predjeli“ – „Ivo Andrić – lično, osobno & personalno“), u različitim scenskim kostimima interpretirao je fragmente književnih djela koje je Andrić posvetio Bosni i gradovima u kojima se formirao kao umjetnik – “Travnička hronika“, “Staze“, „Jedan pogled na Sarajevo“, „Čaša“.

„Sve moje je iz Bosne!“ – znamenita je izjava Ive Andrića u kojoj je dat sažetak njegove životne i umjetničke opsesije, jedna vrsta njegovog književnog manifesta.

Autor: Enes Škrgo
Suradnik za mizanscen: Mirko Adžaip
Grafički dizajn: Vanja Jovišić
Dizajn: Almir Halilović
Title: Taik Ganić

Prevoditelj tekstova: Dr. Arno Wonisch

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

UŽIVO: Majstorija Perišića za izjednačenje, čekamo produžetke

Od 16 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Japana dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Prijenos pratite u...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo