Sunce na dlanu: U petak predstavljanje nove knjige Dragana Čobanovića

0
112
U petak, 21. prosinca u 18 sati u prostoru kino dvorane Theatre, Napretkovog doma u Busovači, Udruga oboljelih od poliomyelitisa/povrede mozga i kičmene moždine Srednjobosanskog kantona – predstavit će knjigu svoga člana Dragana Čobanovića pod nazivom: “Sunce na dlanu”.

Urednica knjige je Branka Jukić koja je ovom prigodom u izjavi za grad-busovaca.com portal kazala:

“Uz nadu će Draganova poruka pridonijeti boljem i humanijem svijetu, evo osobne impresije. Nakon iščitavanja njegovih stihova, danima me „lovi“, dok radim bilo što, pišem, perem posuđe, zalijevam cvijeće, misao: „Zar je stvarno potrebno tako malo dobrote imati i njome razveseliti drugo ljudsko biće? Zar je stvarno pažnja sestre Brankice koja je za desert Draganu, kao i ostalim korisnicima podijelila po bananu, a onda zastala pa Draganu dala drugu bananu, prva je bila manja, zar ta bezazlena zamjena može toliko razgaliti, usrećiti čovjeka? Očito može. Pa što onda čekamo? Rasklapajmo dlanove…”

Recenzentica je Busovka – Suzana Krišto:

“Ova zbirka pjesama „Sunce na dlanu“ je iskrena pošto se ispisuje sa razlogom. Ona pokazuje snagu da nadmaši konflikte sa sobom, ujedno intenzivira do kristalne mjere osobne osjećaje i izražava ih pjesmom. Na taj način nas podsjeća, da unatoč svim mukama, trebamo se organizirati i uvijek tražiti vedru stranu života, njegovu ljepotu i s pozitivnim mislima nastaviti u poštovanju, razumijevanju, prijateljstvu i u ljubavi živjeti. Živeći svoju svakodnevicu on u nju unosi radost, toplinu, sreću i nevjerojatnu životnu energiju. Zadivljuje njegov životni optimizam, njegova sposobnost prilagodbe, sposobnost da stvara radost i nalazi je u svim vidovima života. Čitatelj koji pročita ovu zbirku pjesama postat će bogatiji za jedan lijep doživljaj, za mudro životno iskustvo ogrnuto ljepotom poezije.”

Iz Udruge oboljelih od poliomyelitisa/povrede mozga i kičmene moždine Srednjobosanskog kantona pozivaju sve sugrađanke i sugrađane da svojim dolaskom uveličaju promociju ove knjige. Dobrodošli!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here