Subota, 1 listopada, 2022

Student medicine iz BiH odbio posao u Americi i vraća se u rodni kraj

Pročitajte i ovo

Goran Stojanović iz Bratunca, student šeste godine Medicinskog fakulteta u Foči i korisnik stipendije američke fondacije „Jericho“, ovog ljeta odradio je praksu u Americi i dobio ponudu da po završetku studija počne raditi u jednoj američkoj klinici.

Međutim, ovaj uspješni student je bez razmišljanja odbio ponudu jer ne namjerava napustiti svoj rodni Bratunac i BiH. Kaže da je prije tri godine počeo primati stipendiju „Jerciho“ fondacije te, od 117 kandidata iz cijelog svijeta, 17 korisnika ove stipendije je iz BiH.

– Stipendija pokriva troškove školovanja, smještaj, džeparac, a tu je uključena i nabavka knjiga jednom godišnje, kao i neke druge studentske potrebe. Program stipendiranja je jednostavan i od studenata se traži da redovno polažu ispite, da dva puta godišnje budu sudionici određenih seminara, kao i da se međusobno druže – kazao nam je Stojanović.
O trošku ove fondacije boravio je šest tjedana u gradu Grand Rapids, u državi Michigan, gdje je radio u „Spectrum Health Butterworth“ klinici, na Odjelu hitne medicine.

– Praksa je trajala šest tjedana, radio sam četiri dana u tjednu, po osam sati. Odjel hitne medicine ima 90 kreveta i isto toliko soba za svakog pacijenta posebno, sa svom pratećom opremom koja je potrebna za prijem pacijenata. Tu sam radio s više pacijenata nego tijekom pet godina fakulteta i stekao sjajno iskustvo – govori Stojanović.
Kaže da je dobio poziv da, kada završi studij, dođe na tu kliniku i radi s njima, što, iz ove perspektive, nije opcija za njega.

– Svako bi poželio raditi u takvom okruženju. Ja, jednostavno, mislim da trebam ostati ovdje i pomoći svom narodu, državu i mjestu u kojem živim – smatra Stojanović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:avaz.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Firma iz BiH radnicima nudi plaću do 2500 KM. Je li to dovoljno?

Radničke plaće u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme su u porastu, ne zahvaljujući naporima vlasti već nedostatku radne...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo