Stravičan zločin: Bosanac likvidirao suprugu i dvoje djece pa nakon toga izvršio samoubojstvo

Muškarac (38) iz BiH ubio je suprugu i dvoje maloljetne djece, dobi tri i godinu dana, nakon porodične svađe u mjestu Overpelt, u belgijskoj provinciji Limburg, priopćila je policija.

I dok su susjedi u prvi mah čulu buku iz njihovog stana, tek nakon što je jedna od susjeda ušla u stan i vidjela mrtva tijela žene i djece, alarmirana je policija. Policija je u rekordnom vremenu došla na lice mjesta da bi tek tu shvatili da je izvršitelj pobjegao i krenuli u potragu helikopterom i brojnim patrolama.

Nakon nepunih pola sata, policija ga je pronašla mrtvog pored auta u blizini kanala Sint-Huibrechts-Lille pišu Nezavisne.

Kako prenose mediji, drama se desila u stambenoj zgradi sa pet stanova, gdje je živjela ova bh. porodica već neko vrijeme. Niko ne zna kada je točno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla na lice mjesta oko 17:45.

“Istina je, pokrenuli smo istragu u vezi ove obiteljske drame, riječ je o trostrukom ubojstvu i samoubojstvu,”, izjavila je Dorien Vanderheiden, iz kancelarije javnog tužitelja, koja je dodala da se javno tužiteljstvo neće oglašavati dok traje istraga.

Vijest o tragediji komšije su primile s nevjericom, jer se nikada ništa slično nije desilo u njihovom mjestu. I dok neki kažu da nisu poznavali žrtve, drugi tvrde da su ih viđali: bili su prijatni, ali uvijek rezervirani. Jedan od prvih komšija priznaje da se iz njihovog stana tog popodneva čula buka:

“Prvo sam čuo kao da prevrće namještaj, a zatim sam čuo prasak, tko kada prozor zalupi”, kaže ovaj susjed, koji dodaje da ovo nije prvi put da se ovaj par svađa.

“Da, u prošlosti sam često mogao čuti njihove svađe. I žena sama je govorila da se više ne osjeća sigurnom”, rekao je ovaj susjed, koji kaže da mu je ona rekla da su rastavljeni i da su pokrenuli razvod.

Inače, ova obitelj nije bila nepoznanica lokalnoj policiji, koja je u proteklom periodu intervenirala nekoliko puta zbog prijave nasilja u porodici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Busovača: Tražite se stan ili kuća u najam

BiH prošle godine posjetilo 1,46 milijuna turista