Petak, 1 srpnja, 2022

Stradali planinari helikopterima EUFOR-a prevezeni na KCUS

Pročitajte i ovo

Helikopterima EUFOR-a na Klinički centar Univerziteta Sarajevo  prebačene su dvije osobe stradale ranije danas u naletu snježne lavine na Bjelašnici. Treća unesrećena osoba nije povrijeđena, a spasioci GSS Sarajevo evakuirat će ju kopnenim putem.
– U kasnim poslijepodnevnim satima spasioci GSS Stanice Sarajevo su došli do unerećenih te izvršili procjenu i zbrinjavanje povreda. Obzirom na vrste povreda, za dvije unesrećene osobe je zatražen helikopterski transport. U kratkom vremenskom roku dva EUFOR helikoptera su bila na mjestu događaja. I pored nepovoljnih vremenskih prilika, na lokaciji nesreće, polijetanje helikoptera sa unesrećenim je izvedeno nakon kraće pauze. U roku deset minuta dva helikoptera s dvije unesrećene osobe uputila su se prema bolnici Koševo. Treća unesrećena osoba nije povrijeđena, a spasioci GSS Sarajevo evakuirat će ju kopnenim putem – navodi se.

Potporu su pružali Operativni centar Civilne zaštite Kantona Sarajevo, kao i Operativni centar MUP KS s kojim je vođa akcije bio u kontinuiranoj komunikaciji.

– S nama su, na terenu, bili i pripadnici Kantonalne civilne zaštite, kao i članovi GSS Trebević koji su također ustupili vozilo potrebno za transport motornih sanki na rejon Umoljana. Svim sudionicima zahvaljujemo, kao i GSS Ilidža koji su se stavili na raspolaganje – ističe GSS Team – stanica Sarajevo.

Snježna lavina zatrpala je tri planinara ranije danas na Bjelašnici, na lokalitetu Krvavca. Planinari su se uspjeli sami izvući iz snijega.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Posredstvom Fonda solidarnosti liječeno gotovo pola milijuna pacijenata s područja Federacije BiH

Sredstva Federalnog fonda solidarnosti osiguravaju se dijelom iz doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, a dijelom iz proračuna FBiH preko...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo