spot_img

Stotine vjernika iz Busovače sutra kreće na veliko zavjetno hodočašće sv. Ivi u Podmilačje

Ove godine, iz Busovače će ponovno krenuti tradicionalno zavjetno hodočašće do svetišta svetog Ive u Podmilačju. Najava ovogodišnjeg hodočašća iz župne crkve sv. Ante Padovanskog privukla je velik broj vjernika, pa s pravom možemo očekivati da će ovo biti najmasovnije hodočašće dosad.

Ove godine, hodočasnička grupa, predvođena iskusnim planinarima Planinarskog društva “TIM” Busovača, brojit će više od 80 sudionika. Uz njih, očekuje se i sudjelovanje drugih grupa vjernika, što će zajedno stvoriti još bogatije hodočasničko iskustvo. Prema procjenama, ukupan broj Busovljaka koji će sudjelovati premašuje 300.

Hodočasnici će na svoje putovanje krenuti sutra, u noći sa 21. na 22. lipnja, nakon blagoslova busovačkih fratara. Hodočašće će trajati 2 do 3 dana, tijekom kojih će sudionici prevaliti stotinjak kilometara do Podmilačja, gdje će proslaviti uočnicu blagdana sv. Ivana Krstitelja. Ova plemenita tradicija ne samo da jača vjeru među sudionicima, već pruža i priliku za ispunjenje zavjeta te zbližavanje i ujedinjenje hrvatskog katoličkog naroda u Središnjoj Bosni.

Pored nedavno proslavljenog hodočašća svetom Anti, hodočašće svetom Ivi predstavlja jedno od najznačajnijih zavjetnih hodočasničkih događanja u Bosni i Hercegovini.

Iz Planinarskog društva “TIM” Busovača pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Za više informacija, kontaktirajte nekog od planinara iz društva ili nazovite na broj +387 63 484 745.

Prije polaska, hodočasnike će blagosloviti busovački fratri, pružajući im dodatnu snagu i motivaciju za put.

Želimo svim hodočasnicima mnogo sreće, ustrajnosti, lijepog vremena i ispunjenje zavjeta po zagovoru sv. Ive. Pratite portal grad-busovaca.com za daljnje informacije i fotografije s ovogodišnjeg hodočašća.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti