Subota, 2 srpnja, 2022

Stiže nova prometna superkamera

Pročitajte i ovo

Mnogi ljubitelji automobila upoznati su s lidarskom tehnologijom prvenstveno iz teme autonomne vožnje.

To je oblik trodimenzionalnog laserskog skeniranja, a upravo je s lidarom francuska tvrtka Parifex razvila posebno moćan uređaj za mjerenje brzine.

Za razliku od uobičajenih mjerača brzine, Nano može mjeriti u krugu od 360 stupnjeva te tako, između ostalog, pratiti i cijela raskrižja. Može pratiti nekoliko “meta” u isto vrijeme, a mjeri i sigurnosni razmak između vozila.

Osim toga, Nano kamera može registrirati prekršaje poput prolaska kroz crveno svjetlo ili nepoštivanje prometnih znakova. Očekuje se da će nova kamera uskoro biti u fazi javnog testiranja u Francuskoj.

Sustav je neosjetljiv na različite spektre svjetlosti i može izdržati ekstremne vremenske uvjete.

Prema opisu proizvođača, uređaj ne samo da može dokumentirati prometne prekršaje, već i prikupljati opće prometne podatke – prepoznaje pješake, bicikliste, motocikliste i druga vozila, uključujući njihovu točnu veličinu i smjer kretanja, piše HAK Revija.

Pokaže li se ovaj novi sustav kvalitetnim, policijske službe iz cijelog svijeta mogle bi stajati u redu na šalteru narudžbi u Parifexu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Milijunska investicija u Busovači, gradi se objekat površine 3500 m2

Poznati bh. maloprodajni lanac, Robot iz Sarajeva, prije dva mjeseca krenuo je s izgradnjom novog maloprodajnog centra u Busovači...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo