“Stari grad” u novom ruhu: Višemilijunske investicije koja su oživjele Fojnicu

Turistička ponuda bogatija za moderne smještajne kapacitete, kultni „Stari grad“ u novom ruhu, središte grada dobilo veliki parking

S početkom jeseni prošle godine, dvojica poduzetnika Sahir Mustajbegović iz Kiseljaka, vlasnik tvrtke TWI d.o.o i Fojničanin Igor Bošnjak u čijem je vlasništvu, među ostalim, i tvrtka B.I. Materijal, u Fojnici su krenuli s realiziranjem višemilijunske investicije.

U proteklih osam mjeseca dvojica poslovnih partnera sa željom investiranjem u rodni kraj unaprijediti standard življenja i otvoriti nova radna mjesta, realizirali su sve zacrtane planove. Nekad napuštenom hotelu Stari grad vratili su život pretvorivši ga u mjesto ugodnog boravka sa smještajnim kapacitetom od 60 kreveta uz sve sadržaje koje nude luksuzni hoteli, uključujući i bazen. Izgrađeno je i 68 stanova, desetak poslovnih prostora, moderan parking sa 156 parking mjesta u samo središtu Fojnice. Uz sve navedeno renoviran je i kultni restoran „Stari grad“ koji je zasjao novim i modernim interijerom uz 400 mjesta ali i vrhunskom gastronomskom ponudom. Završetak investicije obilježili su sinoć, skupa sa svojim najbližim, poslovnim partnerima i suradnicima te svima koji su ih na bilo koji način podržali.

Zahvaljujući višemilijunskim investicijama središte Fojnice, srednjobosanske općine koja svoj razvitak gradi na turističkoj ponudi i banjsko lječilišnom turizmu, je oživio na jedan novi i moderan način. Gostima ovog mirnog i ugodnog mjesta na raspolaganju su sadržaji koji su u skladu s europskim standardima ponude u turističkom sektoru. Uz prekrasnu prirodu, kulturno povijesne znamenitosti, poput muzeja i knjižnice Franjevačkog samostana Duha Svetoga, te nadaleko prepoznatljivih programa lječilišta „Reumal“, nakon investicije Igora Bošnjaka i Sahira Mustajbegovića, Fojnica je dodatno obogatila turističku ponudu. A uz nju puno sigurnije može koračati prema pozicioniranju na mjestu koje joj u bh. turizmu pripada, mjestu lijepe prirode, oporavka ali i mjestu koje i u smislu turističke ponude, od smještaja do gastronomije, gostima ima što ponuditi. Stanogradnja koja je najveća nakon rata u BiH dodatno će oživjeti mjesto, a nikako nije zanemarivo ni nekoliko desetaka novih radnih mjesta koja se otvaraju višemilijunskim investicijama, kako nam je na njihovom početku potvrdio načelnik Fojnice Sabahudin Klisura, najvećim poslijeratnim u ovoj općini.

Foto: Boris Trogančić
Izvor: Artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

FOTO Mala matura učenika Osnovne škole “Kaćuni”

Objavljujemo najkompletniju mapu izgrađenih i planiranih autoputeva u BiH