Utorak, 29 studenoga, 2022

Središnja Bosna: U petak koncert u čast velikog Joze Penave, nastupa pjevačka skupina “Sv. Anto” iz Busovače te Mirsada Čatić Mekić!

Pročitajte i ovo

Udruga Jozo Penava iz Viteza u petak, u Franšiznom centru BiH, u Vitezu organizira koncert narodnih pjesama i sevdalinki, posvečenih legendarnom Jozi Penavi.

Koncert će se održati u petak ,11.11.2022. godine, s početkom u 18 sati, u kongresnoj dvorani hotela Central u sklopu Franšiznog centra BiH.

Koncertu se odazvao i legendarni Mate Bulić, a nastupit će Marko Krišto, Željo Šarić, Mirsada Čatić Mekić, Zlatko Vidović, Ilija Kričančić, Dragan Ramljak, Lašvanske tamburice i Pjevačka skupina sv. Anto iz Busovače.

Jozo Penava rođen je u katoličkoj obitelji u Paležu kod Kiseljaka 1909. godine. bio je producent, skladatelj, aranžer, vokalni i instrumentalni interpretator iz Bosne i Hercegovine. Mnogo je pridonio kvalitetnoj narodnoj pjesmi, posebno sevdalinki i takozvanim „novokomponiranim narodnim pjesmama“ koje je radio na elementima folklornog nasljeđa srednjeg Balkana. Nesumnjivo je najznačajniji i najproduktivniji bosanskohercegovački stvaratelj.

Sve behara i sve cvjeta, Sjetuje me majka, Pjesma Kiseljaku, Gledala sam s prozora… samo su neke od pjesama za koje vlada mišljenje da pripadaju izvornim sevdalinkama, a djelo su Joze Penave.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Federalna uprava policije upozorava: U BiH aktualna mrežna krađa identiteta

BiH se posljednjih godina bilježi veći broj korisnika interneta, čime je porastao i rizik od raznih prijevara građana, a...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo