spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Središnja Bosna: Pronađeno oko 1 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga speed

Dana 26. svibnja 2024. godine oko 20:00 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU i PS Travnik, te Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, uspješno su realizirali još jednu akciju usmjerenu na sprečavanje i suzbijanje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Akcija je izvedena u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom. U ulici Šehida, općina Travnik, izvršeno je zaustavljanje i pretres putničkog motornog vozila marke Touareg, kao i vozača A.F. (1989.), suvozača A.Č. (1989.) i putnika S.V. (1985.), svi iz Sarajeva. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 1 kg bijele praškaste materije upakirane u PVC foliju, za koju se sumnja da je opojna droga speed. Također su pronađeni jedna međunarodna policijska iskaznica, svjetlosno-zvučna policijska signalizacija (blinkeri), sredstvo za vezivanje (lisice), crna potkapa (fantomka) i jedan taktički prsluk.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, osumnjičeni su lišeni slobode te se protiv njih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Lažno predstavljanje.”

Policijski službenici će nastaviti s ovakvim i sličnim aktivnostima i u narednom razdoblju.

FOTO: Ilustracija

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti