Središnja Bosna: Pronađen laboratorij za uzgoj “indijske konoplje”, objavljen identitet uhićenog muškarca

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Središnja Bosna su u suradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom uspješno realizirali još jednu akciju u borbi protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 17. veljače policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na temelju naredbe Općinskog suda Travnik u Ulici Šehidska, općina Novi Travnik izvršili pretres obiteljske kuće i okućnice, koju koristi S.M. rođen 1972.godine.

Akcija je izvedena uz prethodno prikupljanje operativnih saznanja, praćenje i opservacije kriminogenih osoba, objavili su u ponedjeljak iz MUP-a ŽSB.

Prilikom pretresa, pored kuće je pronađena veća količina zeljaste materije vakumirane u PVC vrećice, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, ukupne količine oko jedan kilogram.

U nastavku pretresa, u potkrovlju kuće pronađen je laboratorij za uzgoj “indijske konoplje”, gdje je zatečeno više navedenih stabljika, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem predmetnih kaznenih djela, koji će se koristiti u procesu dokazivanja.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” isti je lišen slobode i predat nadležnom Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje (određen mu je jednomjesečni pritvor), dodaje se u policijskom izvješću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Busovljaci su majstori za proizvodnju rakije!

Busovača: Sutra tradicionalna Pokladna zabava u Ravni!